Logică, funia cu noduri te așteaptă!

Cică blogpării nu sunt agenți de vânzări, zice Adrian. Păi blogărul nu poartă reclama mai departe? Într-adevăr, blogul n-ar reprezenta așa ceva, fiind o simplă platformă. Dar. Blogărul devine ambasador, duce reclama și o împinge în analele clienților. Omul care plimbă produsul, cu reclama-ntre dinți, nu e agent de vânzări? Cel plătit să dea veste de produs, nu e agent de vânzări?

Aș vrea să citez din wikipedia câteva dintre atribuțiile agentului de vânzări:

 • particularizarea ofertei de produse și servicii pentru fiecare potențial beneficiar
 • menținerea contactelor permanente cu reprezentanții beneficiarilor
 • participarea la organizarea unor acțiuni promoționale: târguri, expoziții, campanii publicitare.

Zici tu, Adi, că nu sunteți agenți de vânzări? Dar parcă succesul blogosferic înseamnă că tu ca blogăr conduci spre vânzări. Că altfel de ce ar plăti careva benăr la tine-n blog?

”Blogurile nu sunt pliante sau cataloage care îţi vin în poştă. Nu sunt liste de produse, discounturi, promoţii şi concursuri.”

Adi, zic, mba da sunt.

3 comments

 1. Măi Dam, îmi permit o întrebare.
  Crezi tu că bloggerii nu fac treabă bună în ceea ce privește reclama? Mă uitai acum la Adrian Ciubotaru pe blog, are reclamă și la Tarom, crezi că o asemenea companie s-ar preta să lucreze cu pișcotari cum îi tot numești?

  1. De ce nu? Sincer, eu dacă aș vrea să-mi fac reclamă, aș apela la ei. Sunt ieftini și înfig bannerul în ochiul citiorului, dacă e nevoie. Un articol de-ăla de toată jena de care scriu ei e undeva pe la 20 de lei. Păi dacă scrie unu’ un articol pe 20 de lei, se găsesc alți 5 să-l dea mai departe. Teoretic un număr destul de mare de ochi vede reclama ta. Bine, e inutil, practic vorbind, pentru că nici dracu’ nu-i crede, dar în fine.

   Uite, Raluxa de exemplu primește un șampon și scrie repede link-uri, chiar și fără bani. Ei fac treabă bună și distribuie link-uri like there’s no tomorow. Cât despre ceea ce ar trebui să însemne un blog…

  2. Sunt puține companii care sună blogărul ciubotar pentru reclame. Ei caută agenții de media și ăia îi prostesc că fac campanii cu blogării.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s