Despre proiect

Bun, e clar că dacă ai ajuns aici nu știi ce e acela un proiect. Stai liniștit(ă), dam ăsta te ajută. Termenul de proiect s-ar defini ca:

PROIÉCT, proiecte, s. n. 1. Plan sau intenție de a întreprinde ceva, de a organiza, de a face un lucru. 2. Prima formă a unui plan (economic, social, financiar etc.), care urmează să fie discutat și aprobat pentru a primi un caracter oficial și a fi pus în aplicare. ◊Proiect de lege = text provizoriu al unei legi, care urmează să fie supus dezbaterii organului legiuitor (și opiniei publice). 3. Lucrare tehnică întocmită pe baza unei teme date, care cuprinde calculele tehnico-economice, desenele, instrucțiunile etc. necesare executării unei construcții, unei mașini etc. ◊ Proiect de diplomă = lucrare cu caracter tehnic, aplicativ, pe baza căreia studenții institutelor politehnice, institutelor de arhitectură etc. obțin diploma la sfârșitul studiilor. [Pr.: pro-iect] – Din germ. Projekt, lat.projectus. (spune varianta online a dicționarului explicativ)

Mai simplu spus, proiect înseamnă un plan, un algoritm pentru realizarea unui ceva. Onlainistic vorbind, un proiect poate avea un site, dar e o prezentare, nu site-ul în sine e proiect. Un site poate fi în stadiul de proiect, dar până în momentul lansării. De asemenea inițiativele (ăla cu uleiul, de exemplu) pot fi numite în faza incipientă, fază în care există un plan, o idee, o funcțiune cu caracter provizoriu.

Această pagină are rolul de a te informa și de a te pune pe gânduri. În cazul în care ai citit aceste rânduri, sper că vei răspunde îndemnului spre cuget.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s