Deci stai, …

… voi credeați că vlog (mă rog, ce merită urmărit) e un clip cu unul/una care se schimonosește și îți povestește chestii în loc să posteze ceva pe blog? Nu, nu e asta. Nici vorbă. Nici pomeneală.

Vlog, sau vi log, sau video log înseamnă o istorisire, un șir de evenimente, o poveste și ar trebui să aducă mai mult cu un film scurt decât cu o postare de blog. Cei ce fac asta sunt în general pasionați de film și asta i-a făcut să treacă la acest format – ca să spună câte o poveste (așa cum un scriitor alege platforma de blog). Logic, cele mai bune vloguri (din toate punctele de vedere) sunt ale celor ce se ocupă în principal cu foto/video, pentru că au echipament și tehnica specifică, deci cam ăia sunt de urmărit – printre ei se numără fotografi care documentează chestii sau cei pasionați de travel. Cred că e lense de înțeles de ce ai urmări ceva documentat de un fotograf, nu? sau a unuia pasionat de travel.. nu? ca să înveți ceva, ca să ai o imagine de ansamblu ca să.. astea etc.

Deci nu, nu recitarea textelor în fața unei camere de filmat e ceva ce merită urmărit. Poate fi vlog, dar … merită urmărit?

Pe scurt (din puțul gândirii lui dam ăsta):

  • Blog – articol/postare/text/multe rânduri
  • Vlog – short film/story/video/documentare

Do not be fooled. Plus că pe YouTube nu sunt doar vloguri – cine ar fi crezut?! – așa că nu vă speriați de ce zic blogării și căutați atunci când simțiți nevoia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s