PR în Sectorul Roșu – Capitolul 5 – Alternativa 1

Vara anului 1959, Groom Lake – Nevada. Prima bază secretă, Zona 49, lua naștere, fiind terminate primele anexe și astfel, după o perioadă de aproape 3 ani de incertitudine, devenind funcțională. Ideea de apocalipsă a început să atârne greu atât în bugetele armatei, cât și ale celor din umbră, lucru care a condus la mutarea actualelor proiecte secrete precum antigravitația, proiectul Aurora sau devierea undelor radio câtre Zona 51, bază ce urma a se construi până la finalul anului 1961.

Principalele idei de a salva un nucleu al omenirii se învârteau în jurul unor module orbitale de tipul unor nave mamă și, o variantă ceva mai veche, migrarea spre adâncuri. Principala problemă a celei de-a doua variante era împărțirea teritoriilor subacvatice și prezența rețelelor de spionaj ale principalelor puteri ale lumii, Alianța SUA – URSS versus CNU (Civilizațiile Nordice Unite). Resursele secretizării unor misiuni orbitale au fost considerate fezabile, iar primele echipe însărcinate cu dezvoltarea sistemelor de propulsie în cadrul Zonei 49 și-au început activitatea în toamna anului 1959.

Odată cu extinderea facilităților Zonei 49 și mărirea considerabilă a personalului, în mod ciudat, prezența militară în zonă s-a micșorat, iar în vara anului 1960 conducerea acestei baze intră în responsabilitatea NASA. Rapoartele câtre personalul guvernamental, singurele informații clasificate expuse publicului prin ”whistleblowers” – angajați guvernamentali din diverse departamente și domenii -, au devenit tot mai rare și mai ambigue.

Prima navă, Pegasus, construită pe suprafața Lunii în 1973, îngloba 50 de module și putea găzdui o populație de aproximativ 100 de oameni, a intrat în teste pe orbita lunii la începutul anului 1974. După aproximativ 2 ani proiectul a fost considerat nefezabil, raportul oficial al NASA nu menționa nimic despre nava Pegasus, datele prezentate anterior fiind informații venite de la surse mai mult sau mai puțin credibile, acestea fiind compilate într-un manuscris cu titlul Alternativa 1.

În anii 2000 au apărut diverse declarații sub anonimat, ba chiar schițe, care descriau în detaliu componența navei Pegasus și misiuni de supraveghere în întreg sistemul solar. Fotografiile surprinse de amatori cu obiecte neidentificate ce păreau a se afla pe orbita lunii a stârnit imaginația oamenilor și a dat naștere speculațiilor conform cărora nava Pegasus ar fi devenit un punct neutru de întâlniri între reprezentanții mai multor civilizații ce populează sistemul nostru solar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s