PR în Sectrorul Roșu – Capitolul 4 – Jakar

După micile tabieturi ale dimineții, Roxandra deschise hărțile electronice pe tabletă. În apropiere, la vreo 3 kilometri, era peștera Jakar, o formațiune de rocă marar, similară ca duritate andezitului pământean. Puținele informații legate de peșteră nu ofereau încă o explicație privind formarea acesteia, fiind într-o rocă atât de dură. Își propuse să meargă până acolo, fiind aproape, mai ales că vremea capricioasă a planetei roșii era calmă și îmbietoare în acea dimineață.

Micul panou de bord al scuterului indica un nivel energetic de 97% și condiții optime pentru deplasare. Porni pulsatoarele albastre care emiteau un sunet electromagnetic surd și aproape instantaneu ridicară scuterul, într-un ușor nor de praf. Drumul până la peșteră era lin, ușoare particule de praf roșu oprindu-se pe viziera aurie a costumului, singurul zgomot perceptibil fiind al pulsatoarelor.

Intrarea în peșteră arăta asemeni unei grote obișnuite, cu aspect natural și cu pronunțate urme ale eroziunii. În stânga jos, pe o tabletă din piatră se putea distinge semnul ”acasă”, un triunghi și un cerc în colțul superior al acestuia. Aparent, simbulul fusese gravat după ștergerea caracterelor inițiale ce păreau a fi în cuneiformă. Făcu câțiva pași înăuntru, iar iluminatoarele costumului, aprinse, evidențiau hieroglifele de pe pereți, despărțite de interspații roșii, fluorescente. Nu reuși să descifreze caracterele, însă desluși siluete, o navă și ceea ce părea un soare sau o planetă, până vederea i se întunecă și își pierdu cunoștința.

Se trezi pe un scaun ce arăta ca o plasă, similară coșului. Pereții erau gri cu muchii subtile, parcă era într-o cutie. Pe peretele din fața ei era litera B, scrisă cu alb pe un fond roșu.

Bitdefender, își spuse. Wow, product placement!

Lângă ea se așeză un bărbat, epoleții săi îl recomandau ca fiind ofițer.

–  Bună, Roxandra Dobrescu. Sunt Jack Alderan, căpitan în armata americană, divizia A1. Observ că ai remarcat blazonul Casei Bush, pe peretele din fața ta.

Jack era un bărbat aspru, cu fața ascuțită, ochi negru în negru, ten măsliniu și fața brăzdată de cicatrici. Avea părul negru, scurt, și purta o uniformă cenușie, cu striații din kevlar și inserții de paladiu. Epoleții aveau gravat steagul american în relief, din elemente metalice, vizibil doar din anumite unghiuri. În piept se putea distinge B-ul alb și un fond roșu, sângeriu, pierdut în jurul literei.

–  Te afli la sediul central al Alternativei 1, continuă ofițerul. Știm cine ești și ți-am urmărit cariera până în acest punct. Am fost plăcut impresionați. Ce căutai în Jakar?

–  Jakar sau Jakurutu? întrebă ea.

–  Jakar! rosti Jack încruntat. Acea peșteră este acum sub controlul nostru și conține artefacte ale civilizației marțiene. Obiectivele misiunii tale nu se apropie de acea peșteră, adăugă ofițerul.

–  A, secret, ă?

–  Da, este secret. Dacă mă întrebi pe mine, sunt tot felul de prostii religioase, dar misiunea noastră este să le păstrăm așa cum sunt. Vei fi condusă înapoi la modulul tău.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s