PR în Sectorul Roșu – Capitolul 3 – Primul contact

Se așeză pe pat, cu laptopul în brațe și o cană de băutură caldă, tye, similară unui ceai. Stocarea acesteia se făcea în plicuri cu substanță solidă, ultrarăcită, care la o anumită temperatură devenea lichidă în prezența ozonului. Era de ajuns să pui acea substanță, într-o cană, într-un dispozitiv ce aducea cu un cuptor cu microunde și într-un minut era gata.

–  Nu putea fi ceai verde, își spuse.

Deschise laptopul și porni conexiunea cu serverul principal, echipament ce avea rolul principal de a transmite pachetele de date criptate către Pământ, dar și de a menține comunicarea activă între modulele de la suprfața planetei. Postare nouă.

Am ajuns pe Marte după un zbor lung și anevoios. Suuprafața planetei roșii e delicată, copleșitoare, aprigă, dar are ceva familiar. Parcă m-am întors într-un loc vechi, cunoscut. Căminul în care locuiesc e ca o colivie din cleștar, cu elemente cenușii, ciudate, aproape extratrestre. Cu toate astea atmosfera e primitoare, iar lumina mă liniștește. Vă voi povesti mai multe mâine, acum îmi voi pune un serial și voi încerca să dorm. Recomand tuturor o vizită pe această minunată planetă!

Send. Error. Send din nou. Error. Apoi un mesaj nou, criptat. Își aminti că fiecare mesaj va veni criptat și va trebui să folosească laptopul sau tableta pentru a-l putea citi.

”Dominișoară Dobrescu, modulele marțiene cuprind tehnologie cu caracter secret. Nu se pot face publice astfel de informații”.

–  Atunci pentru ce sunt eu aici? se întrebă Roxandra. Care e rolul meu aici dacă nu pot comunica în voie? Închise laptopul, dar tableta țiui intens – un mesaj -, de data asta necriptat. ”Peștera Jakurutu”, autor necunoscut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s