PR în Sectorul Roșu – Capitolul 1 – Drum bun

Dacă reușeai să rămâi nemișcat, doar zumzetul oscilatoarelor tulbura liniștea goală a spațiului. Lipsa hublourilor făcea deplasarea prin sistemul solar cel puțin stranie, deși noile oscilatoare păstrau vibrația impercepibilă și o accelerație gravitațională aproape trei sferturi din cea a Terrei.

Roxandra stătea neclintită în picioare și privea lung banda de alergare din modulul principal. I se recomandase un program de exerciții fizice de minim două ore pe zi. Probabil rămase de pe vremea ISS, gândi ea. Roxandra Dobrescu era o femeie înaltă și slabă, de aproximativ doi metri douăzeci și păr lung, negru, prins în coadă cu un șnur din kevlar. Fața ascuțită și ochii negru în negru îi confereau o statură impresionantă, agresiv intimidantă, cum le plăcea celor de la GSA (Global Space Assosiation) să spună. Afișajul ceasului atomic intrase în numărătoarea inversă pentru intrarea în orbita planetei roșii, iar Roxandra era tot mai neliniștită.

Se hotărî să-și verifice din nou lucrurile personale, laptopul, tabletele, unitățile de stocare și uneltele pentru miniserver, deși nu știa la ce ar putea folosi acestea.

Trei ore mai târziu, Azar Ivanov, unul dintre cei trei piloți ai navei rosti, cu un puternic accent rusesc:

– Miss Roxandra, we have reached the orbit. Your module will be ready in about an hour. Head for the launch pod, I will be guiding you to the surface.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s