Provocarea de 7 zile – Concluzii

Acum ceva timp dam ăsta zicea asta. Voiam să văd cât de greu e să pui ceva pe blog zi de zi. Ei bine, nu e greu, dar articolele vor fi relativ slabe. Crearea de grafică, statistici, documentarea și alte lucruri necesare scrierii unor articole seriose cer timp și muncă, iar asta înseamnă să te ocupi doar de blog în fiecare zi. Sau, mai practic și mai uzual, să existe mai mulți oameni care să publice pe acel blog.

Am publicat 6 articole, într-o zi nu am avut chef. Pur și simplu nu am vrut să-mi fac timp și nu mi s-a părut mare lucru ca o zi din 7 să treacă fără ceva publicat. Durata medie de timp pentru redactarea fiecărui articol postat a fost de 34 de minute (mai exact 34,17 minute), iar cel mai lung interval a fost de o oră. Timpul include ideea articolului, redactarea, căutarea link-urilor menționate în articol, puțină prelucrare de imagini etc. Practic m-am așezat la birou și am început să scriu, fără a fi pregătit prea mult pe subiect. Desigur, ideea de bază o aveam oarecum. La ce ați văzut aici în acea săptămână, a fost nevoie cam de jumate de oră pe zi. E puțin zic eu, mai ales dacă petreci o mare parte din zi în fața unui calculator.

Poți avea o abordare profesionistă, poți lua notițe, poți pregăti anticipat materiale, poți redacta mai multe articole atunci când ai mai mult timp și așa mai departe – scopul meu nu a fost ăsta, deci nu e cazul la mine. E normal să crească numărul de vizitatori, lucru care pe mine nu mă interesează. Simplul fapt că articolele sunt expuse în întregime fără a fi nevoie de click pentru a le citi cred că confirmă acest lucru. În momentul de față acest blog rămâne așa indiferent de cine și cum îl vizitează. Ideea e că se pot face multe dacă ești organizat. Pentru cei interesați, din ce am văzut pe net, aplicația Evernote (eventual alături de un Excel) pare o unealtă potrivită pentru așa ceva. Nu am folosit aplicația încă, dar am studiat modul cum funcționează. Spun că nu am folosit-o încă pentru că eu folosesc un caiet de schițe și aplicația Notes, dar neavând chestii care urmează a fi publicate online până acum a fost suficient.

Eu unul prefer articolele documentate – nu neapărat lungi – și deci nu mi se pare important ca un blog să fie actualizat zilnic, cel puțin nu un blog care tratează subiecte specifice. A, blogurile de știri și comentarii ale știrilor nu mă interesează.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s