Acalmia zilei

Nori de praf se ridicară, odată cu scrâșnitul  particulelor mari de nisip portocaliu, de sub talpa săgeții ixiene care ateriza. La vreo 7 lungimi tleilaxu se putea zări un topter vechi, cu carena din plastoțel scrijelită, pe jumătate plin de nisip. Purta însemnele patrulei Zadu, steaua galbenă și lancea albastră. Carlinga săgeții se deschise larg, lăsând să se vadă afișajul sclipitor, albastru, pe sticla organică a geamului.

După siluetă, pasagerul săgeții era o femeie-ofițer. Purta pantaloni negri, mulați, cu multiple buzunare pentru arme și muniție, similare trupelor speciale ale secolului XX de pe Pământ. Haina din țesătură WAD dădea de gol pistolul de la cingătoare printr-o proeminență ascuțită. Silueta avea în mână un cablu din kevlar și plastoțel, al cărui capăt îl aruncă în grota de lângă săgeată. Grota din piatra roșie de rad părea naturală pentru un neinițiat, datorită neregularității fretei ce prelucra grota în urma burghielor.

Coborî în grotă. Licuriglobul dezvălui două caverne și multă umezeală pe pereții roșii ai grotei. Filoane de rocă cenușie drapau treimea superioară a pereților. Scoase o lanternă ixiană de frecvență înaltă și lumină peretele ce despărțea cele două caverne. Un text, aparent tleilaxu, apăru:

”Pot spune că m-a inspirat de la prima vedere. De aici, și diversele forme, ce le cream pe nisip. Castele, avioane, pești, inimioare și numele scris pe nisipul fierbinte. Marea este o muză de inspirație constantă, încă, din copilărie reușea să mă destreseze și să armonizeze haosul plăcut al vieții mele.
Apa și nisipul sunt în antiteză, asemenea vieții văzute în alb și gri. Albul prezentat de mare care spală păcatele și alungă grijile. Nuanța de albastru mă calmează și mă ajută, să-mi relaxez retina încărcată de imagini care nu se mai șterg. Versurile melodiei ”Marea Albastră” sunt fredonate de către turiștii care se perindă la mare, prin prisma întoarcerii la natură și la peisajele spectaculoase, unde valurile se izbesc de nisip cum omul este pus în fața faptului împlinit.  Apa mării o pot compara cu zilele bune, atunci când totul merge ca pe roate. În timp ce, nisipul fierbinte semnifică pentru mine , acel lanț nesfârșit de zile negre, care fac parte dintr-un labirint al vieții.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s