Deznodământul maxim al zilei

Fostul ofițer luă poziția de luptă, strângând în mâna dreaptă lancea Syr. Baticul negru, rupt, flutura pe obrajii săi aspri, în praful ridicat de vântul amiezii. Uniforma neagră, prăfuită și ruptă în zona toracelui făcea loc distraiului vechi, de pe vremea Kmehri-lor.

Chemarea la rugăciune a preoților lui Muad’Dib rupse tăcerea din piață. În urma situației economice precare, cumulate cu eterna luptă dintre cele două imperii, Agar și Xauxu, populația de pe Axuria aderă din nou la vechile dogme religioase, chemările la rugăciune reușind să domolească agitația din piețe. Totodată, valul infracțional părea în scădere, acțiunile stradale polițienești fiind tot mai rare.

Se aplecă ușor, își mută centrul de greutate pe piciorul drept și dezveli teaca cristaiului din partea stângă a șoldului. În fața sa, cam la zece metri, stătea un soldat în uniforma portocalie Agar, urmat de un mic pluton al trupelor speciale. Ochii electronici ai soldaților Agar licăreau în norul de praf al deșertului produs de drona de recunoaștere.

– Ahab serah, Galach! strigă soldatul Agar, arătând cu arma către fostul ofițer care, trase cristaiul din teacă.

Galach îndreptă lancea spre cer și rosti, în vechea limbă a lui Yarbuz:

”Enervează-te pe tine, că ai făcut tâmpenii, nu pe ăla care a arătat cu degetul prostiile tale.”

O puternică undă magnetică spulberă plutonul portocaliu, o mare parte a celor prezenți în piață au rămas, căzuți, în nisipul roșu. Lancea Syr rămase înfiptă în solul roșiatic, alături de un fragment al baticului negru.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s