Chintesența luxului – Smartfonul

Nu te-ai săturat să citești pe net cum că ce scumpe sunt smartfoanele astea și, în același timp, nu merită? Mai mult, sunt foarte puțini ăia care și le permit? E o măgărie la mijloc, de majoritatea au aifon, dar evident, nu și-l permit? Nu ai vrea să demonstrezi tuturor că sunt niște țărani și să te plimbi prin mijlocul lor cu ultimul și cel mai trendy smartfon, indiferent că e samsung, eLGi sau aifon? Păi în cazul ăsta ai ajuns unde trebuie – dam ăsta te va ajuta. Și da,  pe gratis – nu trebuie să plătești nu știu cât ca să citești restul articolului. Na, fii atent. Dam ăsta știe că ești un el sau o ea cu studii, venit mediu, cheltuieli, mașină, poate chiar un copchil. Asta înseamnă că nu îți voi recomanda să mori de foame, să nu mergi în concediu sau să nu-ți mai plătești chiria. Nu. Trebuie să rezolvăm problema asta fără să-ți schimbi radical stilul de viață. Deci și prin urmare, o listă care te ajută să economiești pentru smartfonul tău preferat:

 • Renunță la țigări. Băi băiatule, dacă ești cumva fumător, te-ai scos! 10 lei/pachet/zi x 365 zile ale anului (poți scădea sărbătorile legale, că oameni suntem) și ai strâns 3 mii și ceva de lei. Ăsta e smartfonul tău.
 • Bea mai ieftin. Atenție, mai ieftin, nu neapărat mai puțin. Dacă ești băutor de bere, hai, să fim serioși, ce, numai Heineken e bere? Dacă tot stai acasa și torni bere în tine merge și aia la pet. Hai că suntem bărbați toți – cea mai bună bere e berea rece. Dacă ești mai fin, treci pe vin ieftin sau vodcă. Vodca e mai ieftină și te pilește bine – nu poți și cu aifon și cu Remy Martin.
 • Nu fă revizia la mașină. Dacă ai o dacie din ’82, hai să fim serioși, tot aia e, indiferent că îi schimbi sau nu uleiul. Dacă ai un golf cât de cât, crezi că crapă dacă nu-i schimbi 4 ani uleiul? e mașină germană, ce dracu’. Dacă ai un BeMVe sau un audi de se bâlbâie pițipoancele, la cât de tare e mașina, chiar aia o fi problema că mai scapi 2-3 revizii?!
 • Uită de Black Friday. Da, știu, tu, om serios, nu cumperi numai tablete și jocuri. Ai nevoie de un frigider, o mașină de spălat, un are condiționat, astea, dar dacă nu era black friday ăsta nu le-ai mai fi luat deloc, așa-i? Na, mai amână momentul, ceartă-te cu nevasta. N-a crăpat nimeni dacă n-a cumpărat nimic de vinerea neagră.
 • Evită să mergi la cinema. Băi, o groază de bani la cinema. Adică dai vreo douăj de lei pe bilet și încă vreo douăj de lei pe cipsuri, popcorn și alte abureli. A, probabil că ești unul dintre ăia care pun nevasta să conducă înapoi acasă ca să torni și-o bere. Lasă, că oricum nu ești mai cult dacă vezi stăpânul inelelor în premieră. Îl iei de pe net câteva luni mai târziu.
 • Scrie advertoriale pe blog. Băi, nu că e nu știu care campanie sau ai scris tu pentru taxi nu știu care, că era concurs. Băi, bagă advertoriale ca Vienela, de să te pomenească lumea că eviți moralitatea. Dacă se poate să bagi direct print screen-uri, nici măcar să nu le mai scrii. 10-15 pe zi, cam așa – să se simtă la buget. Ai grijă, cu cât sunt mai ieftine, cu atât trebuie să fie mai multe.

Ai văzut? n-a fost așa greu, așa-i? Dacă reușești să renunți la anumite lucruri vei putea avea smartfonul dorit an de an. Partea bună e că, de exemplu, dacă n-ai fumat 1 an și ți-ai luat aifonul, apoi poți fuma ca un turc. Băi, poți sta cu 5 țigări în mână în timp ce le arăți prietenilor tăi ce aplicație faină ți-ai tras. După cum poți vedea, smartfonul e un obiect ca oricare altul. Nu trebuie să nu te speli, poți mânca în continuare hamon serrano, jvaițăr și toate bunătățurile. Nu trebuie să circuli cu bicicleta, nu trebuie să te înfometezi și nu trebuie să furi smartfonul prietenilor. Un lucru subestimat de mulți în cazul de față este puterea pe care ți-o conferă un smartfon nou: îți solidifică părerea pe net. Nu crezi că, ținând un aifon în mână, manifestul tău pentru Apple va fi mai răsunător în fața androizilor? sau nu crezi că iOS-ul se va clătina mai tare când asmuți cruciada androidului asupra lui? Vezi, nu neapărat că ești mai bogat sau mai potent din punct de vedere social, dar un smartfon te ajută să-ți etalezi personalitatea: un om puternic, cool, dar cu cuvânt oțelit!

Advertisements

3 comments

 1. dap, sa fii trendy cu-n fon nu e rau … da’ cica-i mult mai orgasmic sa fii trendsetter (de ex. cu-n smartwatch sau altceva ce-i “smart wearable”). amu’ daca nicicum nu vrea omu’ sa sara peste salariul minim pe economie (desi ulterior se poate lauda c-ar fi facut-o, in fond prea putini stiu cat cheltuie un trendsetter), macar un Epic Keyboard (ii link, adica nu tre’ sa vorbiti cu Siri si nici sa deschideti gura pentru-n “Ok Google”) tot si-ar putea permite, nu? bonus: daca plublicu’ neandertalian nu are (?!!) blutut pa fon, pa computar sau in masina fara revizie (pentru a i se demonstra live chestia smart) … ajunge un zambet superior.

  1. Tastatura aia merge la un laptop de 6 kg, să-l facă mai portabil. Sau merge și la tabletă? că dacă da, ai rupt gura târgului la Starbucks.

   1. teoretic merge (fiind un HID … aaa “Human Interface Device” … hardware ce-l inlocuieste pe cel software), da’ practic habar n-am (la fel cum n-am nici tastatura din aia sau tableta). da’ daca tot planuieste omu’ sa-si cumpere S6 de cum apare-n magazine, io zic ca merita sa riste (dupa ce, bineinteles, pune niste reclame-n plus pe blog) … ca deh: da’ daca se intalneste la Starbucks cu-n alt posesor de S6?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s