Una cu onlainul românesc

Ei bine, în pauzele dintre armături, dam ăsta se interesă oareșcum de Ubuntu. Știu că pare o soluție extremă, dar nu vreau să fiu pirat cu licența de Windows 8 pe birou. În fine, am zis, hai să studiem. Pare faină treaba, mai mult, am văzut că este site românesc. Hai maică acolo!, că e pă limba mea, am zis. Dacă saitul străin parcă te îmbie să cauți prin meniuri, ai noștri voluntari te trăznesc cu:

”Ubuntu este un sistem de operare realizat de o echipă globală de experţi.” (echipă globală de experți? serios?)

”Ce este proiectul Ubuntu” (deși deasupra scrie că Ubuntu este un sistem de operare)

”Citește despre filosofia Ubuntu”

”Află cum poți contribui și despre comunitatea Ubuntu în România” (contribuie, deși nici n-ai instalat nimic)

Proiect, ziceam? Păi ia uite câta pagina. De fapt nu este descrierea unui sistem de operare, ci proiectul. Proiect, maică a lemnelor.

Dacă vă uitați pe site-ul străin nu vedeți project și alte tâmpenii, ci lucrurile care te interesează, mari și late: Cloud, Server, Desktop, Tablet etc. Aia vreau pentru început, nu proiecte. Asta dovedește că ai noștri românași promovatori sunt tăntălăi, nu  că există cuvinte care n-au corespondent în limba noastră-i o comoară. E incredibil cum poți intra pe pagina principală și să nu-ți sară în ochi aproape nimic util.

Dragi voluntari, acum că am copiat link-urile aici pe blog să citească fanii mei, am închis saitul și așa rămâne. Nu, nu renunț la Ubuntu, ci mă duc pă ălălalt sait, pentru că e coerent. Îmi pare rău, ca potențial fan Ubuntu, în momentul de față vă consider degeaba – prima impresie. Mă refer la ăia care ați făcut site-ul și la cei care ați spus că e ok așa.

Acum, cu brendurile: dragi brenduri/dear brenduri, nu pierdeți neapărat clienți și/sau popularitate din cauza unor tolomaci. Serios, dacă e să fie, va fi, indiferent de porcăriile onlainistice.

dojo, dacă ajungi aici, scrie ceva, nu-l lăsa pe dam ăsta în ceață.

7 comments

  1. Urâtă treabă. Mie mi s-a luat cu Ubuntu în lb română când, încercând să închid un program, mi-a zis sec pe ecran „Ucide aplicația” 😯 – să mori tu? :))

    1. Acum na, traducerile în soft sunt așa, mai cu colțuri, dar să mă iei cu comunitatea, susținerea, promovarea și proiectul până să apuc să fac ceva e cam mult.

      1. Păi, traducerile astea cu colțuri, din capete cu colțuri pornesc. Eu știu ce spui. Site-ul e de căcat și încărcat aiurea cu informații complet inutile. De la al doilea click începi să te-ndoiești grav dacă merită să mai continui.

    2. lol … asta mi-a amintit o “explicatie” pentru comanda “kill -9 “: “die, die, die! just f*****g die!” 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s