Pentru un blogging creativ

E clar că tot mai mulți oameni și-au făcut blog. Un colț al lor, au spus, după care au scris advertoriale la cozonaci. În fine, ideea e că suntem mulți. Mulți, maică, mulți – vreo șaij de mii. Cică secretul succesului ar fi să scrii mult și des – ca și aia cu pauzele, dar aici e cu scris. Pentru ăștia ca dam ăsta e ușor, că scrie din an în paști, și atunci se ia de oamenii minunați, dar pentru blogărul muncitor e greu. Timp, inspirație, astea. Ei bine, dam ăsta s-a gândit să fie constructiv și să te ajute să fii mai creativ. Când scrii pe blog, zic.

Să zicem că ești Sabina și nu poți spune că ai pasiuni. Nu e ca și cum te-ar interesa mașinile, ai fi pasionat de muzică, pictură sau ai colecționa timbre. Nu ești genul care să cumpere modele la scară, nu te interesează revistele tehnice, nu simți nevoia să te contrezi pe alte bloguri legat de principii ale teoriei relativității și nici nu te interesează dezavantajele datării cu C14. Mai cauți una alta pe net, cum că când e black friday, ce videoclip a scos Conectăr, cine a câștigat Vocea României la trei zile după ce au scris toate blogurile și așa mai departe. Mai mult, uneori nu ai timp nici de astea pentru că te-a acaparat ultima conferință dă onlain. Cu toate astea ai ambiție, entuziasm și ești în căutarea inspirației, creativității, exprimarea opiniei etc. Două posibile soluții are dam ăsta pentru tine.

Prima, participă la SuperBlog. Se spune că e o muncă titanică, dar dacă vrei să fii creativ ai un preț de plătit. Ai nevoie de disciplină, putere de muncă și un calculator. A, și vreo 30 min/zi. Uneori chiar și 35.

Bun, e clar că nu toți avem timpul ăla liber, că suntem ocupați cu social media. Da, acum vine a doua posibilă soluție: căutarea subiectelor de scris pe blog. Subiecte -> Plan blogosferic -> Creativitate și succes. De unde luăm subiecte? Dacă nu participăm la campionatul de blogging, măcar ne inspirăm de acolo:

Proba 15. Cosurile iti pot strica ziua! – Scrie intr-un articol, pe blog, ce momente frumoase din viata voastra ati ratat din cauza unui ten acneic. (de exemplu voiai să scrii pe blog, dar n-ai putut, că coșuri)

Proba 9. Stampile si obiecte de papetarie accesibile – Va invitam fie sa va lasati imaginatia sa zboare, fie sa fiti extrem de practici, in functie de preferinte si… (folosite ca decorațiuni pentru pomul de Crăciun – ei, ce zici de asta?!)

Proba 7. Gentile reimaginate – Am vrea sa stim cum ai reimagina tu geanta. (mpăi…)

Proba 3. Doctorul personal al parului tau – Parul este parte din viata voastra. Vrem sa aflam cum sunteti doctorii personali ai parului vostru! (ceva cu asta, sau, dacă nu, asta)

Vezi? deja simți că te încolțește inspirația. Piesa de rezistență:

Sunt fan branza, sustin si semnez! – orice alt comentariu este de prisos.

Acum există speranță și pentru cei mai puțin creativi, dar care vor să fie blogări de succes. În plus, nu se știe niciodată cum ajunge brendul să te caute. Ai pus atâta pasiune în brânza aia, să nici nu te gândești că la un moment dat nu vei primi o felie de pâine pentru ea! A, pasiunea! De pasiune n-am zis nimic? Na, vă trebuie și de-aia. Multă.

 

Fii creativ! Fii blogăr! Fii blogăr creativ!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s