Colț de Retezat în alb și negru

Vedere alb negru de pe culmea Lolaia.

 

IMG_9316

 

IMG_9322

 

IMG_9326

 

IMG_9327

 

IMG_9330

 

IMG_9336

Advertisements

5 comments

  1. frumoase poze. imi place ca nu te-ai dus repede spre nori, ci ai pastrat natura rugged, care iese in evidenta super in alb negru.

    1. Mă bucur că îți plac. Am o curiozitate: dacă țin bine minte, te uiți de pe un iMac; am încercat un filtru fad cu albastru și gălbui – se observă acel ”tint”? și dacă da, are vreun efect? Te întreb asta pentru că eu nu le văd de pe un display așa bun și am observat că diverse monitoare le arată puțin diferit (filtrele, zic).

    1. Să știi că e mai multă plezneală decât îți închipui 🙂 Problema în Retezat e atmosfera încărcată și, la altitudini peste 2000 m, norii. E greu să prinzi momentul ideal așa că iau cât mai multe cadre și sper să iasă. Ajută mult prelucrarea pentru că atmosfera încărcată e de la natură. Pentru alb-negru merge simularea unui filtru colorat – în Photoshop de exemplu există conversia alb-negru cu simularea filtrelor – pentru a evidenția anumite lucruri – aici cerul, cu un filtru roșu.

      Cred că aș putea obține mai mult, dar am nevoie de o condiție fizică mai bună (pentru a căra ma mult echipament) și motivația de a porni cu noaptea în cap pe trasee. În zona crestei din poze se ajunge cam în 3-3.5 ore (amator), deci în jurul prânzului. Am observat că odată cu lăsarea serii atmosfera devine tot ma difuză deci, ar fi de încercat răsăritul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s