Cică fă leapșa. Leapșa de la Cora (?!)

Recunosc că în primă fază m-am întrebat cine dracu’ e Cora. Încă nu știu, dar mi-a trecut. Am intrat la Dunia pe proiect și am găsit leapșă. Recunosc, am rânjit – lepșele astea mi se par o mare porcărie și e un etern motiv de a bășcăli lumea prin colțurile blogosferei. Spre mirarea mea, cică să fac și eu, scria la sfârșit. Vă dați seama că am zâmbit (spiritual vorbind, că eram la birou) și am zis că nu. Am zis cu voce tare, să tresară și colegii de birou. Dar totuși, am zis să aprofundez și am căutat alte exemple: chiar acolo, cu pingback, era aceeași leapșă, făcută de Oana. Ai de mine, când am văzut ce profunzimi acolo, cum că au tuns-o pe Oana strâmb cu briceagul, că își dorește să fie o persoană mai bună, sau, la extrem, cum că Tonomata cu scufiță își dorește un aifon, da’ mai pe gratis așa, că e scump. Atât, am zis ai de mine, dar nu aveam de gând să ajung la o concluzie dramatică.

N-am înțeles cum e de fapt cu leapșa asta. Cică 11 lucruri, apoi trebuie să-ți pui singur întrebări, n-am înțeles dacă trebuie să și răspund la ele sau nu. În fine, dam ăsta s-a gândit să adapteze puțin leapșa asta și să vă zică 11 lucruri despre blog/blogăr/dam ăsta. Eu zic să vă pun aici și un cântecel pe care l-am tot ascultat eu azi în timp ce puneam armături. Zic că merge așa pentru citit 11 chestii.

1. dam167 – dam înseamnă baraj, 167 m înălțime. În rest, deduceți voi.

2. După cum probabil ați dedus răsfoind articole pe aici, sunt dezamăgit de crema blogosferei. E incredibil cât de mult se pot agita oameni care efectiv nu pot scrie nimic. Nu reușesc să înțeleg cum pot emite atât de ușor păreri care, indiferent de domeniu sau aplicație, pot fi demontate în 5 minute de cineva complet în afara subiectului. Dacă tot vorbim de pasiune, ăsta e un blog scris din pasiune. Dave, if you get by, your blog is great!

3. Recunosc că intru pe blogul Elenei ”Proiect” Cîrîc pentru a găsi ceva de luat la mișto. Nu o cunosc pe fătucă, dar sunt convins că pe acel blog nu va fi nimic util sau interesant în următorii 10 ani.

4. Trebuie să merg la munte. Nu pot fără.

5. Sunt pasionat de muzică, mașini, avioane de vânătoare și bombardiere, science fiction și tot ce înseamnă tehnică. Cu toate astea, nu simt nevoia să arunc câte una de-astea de câte ori apare iz de pișcot ca mai marii blogări.

6. Am început să scriu o carte. Nu știu dacă aș publica-o vreodată (poate o pun în format pdf pentru descărcare gratuită, ca Andrei Roșca) și nu prea are rost să dezvolt având în vedere că nu am terminat de scris nici primul capitol.

7. Anii ’80. Tot ce a apărut în anii ’80 mă atrage în primă fază, mă convinge să încerc: cărți, muzică, tehnică în general, film, grafică, ideologie. Dacă nimerește pe aici vreun cretin ”antreprenor”, de-ăsta cu 2.0, sunt un ambasador al perioadei respective. Deh, eram tânăr pe atunci.

8. Țin la obiecte, în general. De exemplu, în fiecare zi plimb după mine o geantă, în care țin pixuri, creioane, un netebook, agendă etc. Cele mai de preț lucruri sunt creionul mecanic (un Parker Vector din inox) și calculatorul (un Casio fx81 care are mai mult de 30 de ani). De câte ori îmi las geanta în mașină mi-e frică să nu-mi fure cineva astea 2 obiecte care nu sunt nici 10 % din valoarea netebook-ului. Poză, zic.

IMG_0467 copy

9. Fotografia e principala mea pasiune, probabil de la vârsta de 3-4 ani. Mă relaxează, mă motivează, mă fascinează și mă ajută să descopăr partea nevăzută a lucrurilor.

10. Pun chestii tare mișto pă facebook, da’ nu vă zic contul.

11. Nu credeam că o să scriu un asemenea articol și să fiu cât de cât sincer.

V-aș mai povesti, dar dacă 11 e limita…

9 comments

 1. Dam, vezi că nu a fost greu? Și serios acum, nici nu ești atât de urâcios cât încerci să fii. O carte? Hai să mai povestim, anul trecut, când eram la Păltiniș mi-ai făcut o promisiune, încă aștept.

 2. Nu știu cum vine ca “ale mele”, care de fapt e una publicată și una în manuscris, dar o las așa. O să-ți amintesc ce mi-ai promis, în mail.

 3. Draga Domnule Dam, Cora sunt eu, o romanca emigrata la Montreal, inginera de profesie, care tine o galerie de arta acum si are un blog personal neinteresant. Leapsa asta avea alta forma initial, forma pe care am schimbat-o, c-asa am avut chef.
  Bucuroasa ca s-a elucidat un mister si cu speranta ca leapsa mea nu v-a suparat prea tare, va urez succes in tot ce intreprindeti!

  Cu simpatie, Cora

 4. M-am lamurit! Se pare ca esti un CeFeDePist (ala cu drumuri si poduri), fara viata personala, never-ever fericit, frustrat de-a dreptul. Nu vad nimic interesant pe aici. Doar blog, blogosfera, blogari, blog(w)-job!
  Get a life! Sau ia un diazepam.
  Nu vreau sa fiu rau, dar transpiri frustrare. Si pute.

  1. De fapt, n-ai nimerit-o cu drumuri și/sau poduri. În rest, să știi că am o viață personală, am destule pasiuni, mai nou îmi permit să le și materializez. Chiar și aia cu fericirea merge, mă simt destul de bine.

   Acum, la modul serios. Cât de îngust să vii cu tâmpenii adolescentine gen diazepam sau frustrat? Să știi că ai dreptate cu blogul – nimic interesant pe aici. Trebuie să mai postez ceva util că prea e de tot rahatul blogul ăsta. Inițial am crezut că ești din Cluj, da’ tu ești cu corporatist de București – greșeala mea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s