Blogosfera, la nivel superior

Pentru că am terminat scara de pești, pentru că v-am pus poze printre heituieli și, nu în ultimul rând, pentru că e vineri, hai să aprofundăm. Adică să mergem mai la fund. Mai exact să ne afundăm spre al blogosferei podium.

Mai știți voi scandalul ăsta? Na, cică fătuca respectivă a încercat să iasă din gura semidocților spunând că făcuse un studiu. Adică a scris un articol mai superficial așa, să vadă câți se bagă. O fi. Ei bine, zilele astea (ieri de fapt), se întâmpla treaba asta. Au urmat tot felul de filosofeli de 2 bani, că cum să critici așa omul, că strici imaginea, ce mai, ca la români. Mai mult, că omul a muncit, că greșeala nu era gravă și alte prostii. E foarte simplu: ai greșit și ești o persoană publică – asta implică anumite critici. Că respectivii care te critică sunt membri ai academiei sau necalificați, asta e. Nu sunt acte oficiale, nu suntm la ambasadă și nu suntem șefi de stat. Cât de simplu e ca atunci când greșești să taci sau să ai o replică decentă? Dar cât de stupid e să spui că a greși e stilul tău personal, pentru simplul fapt că nu ești perfect?

De fapt, partea cu adevărat blogosferică abia acum începe. Băi, și povestea asta este de fapt un studiu! Alt studiu! Deci studiile în blogosfera noastră fruntașă se desfășoară după cum urmează:

  • Se lansează ceva superficial.
  • Se așteaptă reacții penibile la ceva-ul superficial.
  • Se cuantifică rezultatele.
  • Se declară toată povestea penibilă ca fiind studiu.

 

Mergem mai departe, spre cocălărismul blogosferic. Băi, meteorologii ăștia. Hă hă, bă, hă hă, tu ai văzut ce sait au ăia? E drept, la un click pă titlul ăla bolduit ai ajuns aici. Care aici e chiar ok. E plăcut și ai destule informații. Mai mult, poți vedea și salariile respectivilor ”din banii noștri” – nu, nu sunt exorbitante, având în vedere că alții care freacă duda mai mult ca ei iau bani mai mulți. Sau, poți vedea chiar metodele prin care se chinuie ei să calculeze vântul pe ici pe colo. E, cu datele de acolo poți reface tu o parte din calcule, să le dai peste nas bugetarilor care dorm la birou pe banii noștri. Ă? Merge? Păi nu merge, că copirait și relații internaționale, PR, nene!

Una peste alta, ajungi victima propriului cocălărism care, în lumea reală, e doar un lucru normal. În rest, în ciuda aparențelor, există entități bugetare care fac destule. Aș vrea să menționez doar studiile din domeniul militar pentru îmbunătățirea blindajelor, studiile din aeronautică pentru îmbunătățirea eficienței motoarelor cu reacție (e vorba de forma și materialul palelor turbomotorului) și lucrările din domeniul auto, de exemplu metodele de turnare a plasticului la componntele mașinilor Dacia.

 

Vă las cu o întrebare. Dacă eu sunt de condamnat pentru că mă iau de tineri blogări deloc amuzanți, ei la rândul lor n-ar fi de condamnat pentru că vorbesc atât de ușor despre (în unele cazuri) ramuri ale industriei, unde sunt totuși mulți oameni calificați?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s