Vă spune dam ăsta, de promovare e nevoie.

Știți voi cum spun tot felul de blogări una sau alta despre turismul românesc? Trebuie să știți. Dacă nu, credeți-l pe cuvânt pe dam ăsta, așa se întâmplă. Cică nu vorbim destul despre minunile noastre și exact aia e problema. Ei bine, ce să facă oamenii creativi din online în privința asta? campanie, logic. Cică city break, de data asta.

Na, treaba asta a mobilizat un val de tolomaci (găsiți link-uri printre comentarii), unul mai creativ ca ălălalt, să recomande poporului city break la ei în cătun. Problema e că ne furăm singuri căciula, din nou. Da, e bine să spui oamenilor să viziteze aia și aia, dar orice tânăr cu capul pe umăr care a încerat turismul ăsta, știe că ai nevoie de niște condiții:

1. Drum și/sau transport. E bine să ajungi mai întâi la locul cu pricina.

2. Indicatoare. Odată ajuns, e bine să te poți orienta.

3. Puțină civilizație. Nu strică să rămâi cu căpșorul și portofelul intacte.

4. Cazare. Ai ajuns, vezi, te oprești seara la o cină copioasă, o bere și vrei un pat cald până dimineață.

5. Servicii. Ți-a căzut un ochi în mână, vrei să-l pună cineva la loc. Ți-a pleznit mașina, ai vrea să pleci tot cu ea de acolo. Vrei să iei un prânz, ți-ar plăcea un loc cu ceva comestibil.

Trecem peste alte lucruri precum respect, prețuri decente și alte nimicuri. Din păcate, noi promovăm.

”Eu personal mă mândresc foarte tare cu Castelul de Apă, fiindcă tata a lucrat la instalaţia sa electrică.”

Crama Veche pentru fresh-urile bune şi pentru păturici”

”Iar pentru cazare puteţi încerca la unul din hotelurile Belvedere (pe faleză), Traian (chiar în Centrul Vechi),Triumph, KoronaSportTineretului etc.” – oricare, deși, probabil nu te vei putea caza la nici unul din ele.

 

Na, acum că s-a promovat, trebuie doar să dăm pă twitter și obțiem un reach de 22 de milioane de români. Job done. Partea proastă e că se mai găsește unu’ sa facă vreo emisiune pe la noi prin Carpathian Garden și iese prost. Iese prost pentru că imaginea rezultată e tangentă realității, realitate care nu se regăsește în articolele de 3 lei ale pișcotosferei autohtone.

5 comments

 1. mr Dam daca nu ai turisti degeaba ai cabane . da, de drumuri si indicatoare e neaparata nevoie, te rog trage guvernu la raspundere. Trage guvernu la raspundere si pentru situatia deloc roza a capsunarilor si pentru faptu ca ambasadele romanesti sunt de vis si serviciile pe care ar trebi sa le ofere sunt iarasi de vis …

  numa bine

  1. De ce tot timpul guvernul de vină? Trebuie să vină guvernul să pună indicatoare? Cabane sunt peste tot și sunt mai multe cu fiecare zi care trece.

   1. acuma nu te supara de ce nu intretii tu personal drumurile si podurile si de ce nu pui tu indicatoare unde trebuie !?!?!?

 2. @miss Red: de ce aș întreține eu drumurile? Nu e treaba mea. Cineva răspunde de ele și acea entitate trebuie să le întrețină. Eu am o profesie, o meserie. E un motiv pentru care am ales asta, mai exact din dorința de a face ceva. Deci, fac. Atunci când voi vrea să mă ocup eu de drumuri, voi candida la funcția care se ocupă de asta, dar, în nici un caz nu voi face propagandă numai de dragul de a face.

  1. pai mna :d vezi? Daca tot iti place politica si esti cetatean de onoare te rog >:D< ca din dorinta de a face ceva sa te interesezi cine reprezinta aceea autoritate care raspunde de drumuri si poduri si sa o tragi frumos la raspundere ca nu isi face treaba ;)))

   Atentie! bloggerii romanii !!! mediatizati subectul 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s