Cum să faci poze faine fără aparat foto

După cum știm cu toții, tehnologia evoluează. Încep să devină stupide excursiile alea când te cațeri peste tot cu aparatul în mână, să faci poze de tot felul. Cum ziceam (și cum probabil v-ați prins și voi) nu prea mai e nevoie să cumperi un echipament scump pentru poze. Ai nevoie de fotoșop și puțină dexteritate. Astfel, am zis să împărtășesc cu voi câteva din secretele acestor tehnici moderne. Cred că vă vor fi utile mai ales dacă ești blogăr, pentru că blogării din ziua de azi nu prea mai au timp să facă poze ca lumea. Vorba aia, sunt freelancer, ce naiba. Avantajul blogărilor este că sunt foarte creativi și astfel le va fi mult mai ușor să aplice această tehnică. Gândește-te că, acum nu va mai trebui să te cerți cu alții cum că n-ai furat nu știu ce poză de pe alt blog. Acum îți faci singur imaginile, direct din interiorul biroului tău de freelancer. Sigur, nu trebuie să fii blogăr ca să obții cadre frumoase cu aceste noi tehnici. Hai să lăsăm vorbăria și să trecem la fapte.

Cum spuneam, ai nevoie de fotoșop și, implicit, un computer personal. Nu ajută dacă e Apple. Dar personal să fie, chiar dacă e al unei alte persoane. Vă voi arăta o tehnică, în 6 pași simpli:

Pasul 1 – deschide fotoșop, file -> new. Ai în față echivalentul unei coli de hârtie, iar ecranul tău ar trebui să arate cam așa:

 

Pasul 2 – Selectează comanda ”brush”, având selectat negru în căsuța culorilor. Începe să schițezi liber un peisaj pe care ți l-ai imaginat. În exemplul de față vom desena niște munți:

 

Pasul 3 – Poți începe să conturezi restul cadrului, adăugând mici detalii:


Pas 4 – Continuă așa până ai schițat întreg cadrul și ai o idee cum vrei să arate:

 

Pas 5 – Acum trebuie să adaugi texturi și culori. Fiind un peisaj montan, începem simplu cu albastru pentru cer, respectiv nuanțe de verde pentru iarbă și pădure. Poți alege mărimi diferite pentru pensulă și o paletă variată de tonuri:

 

Pas 6 – Ultimele retușuri. Continuă să aplici tehnica de la punctul 5 până ești mulțumit de imagine. În final, ar trebui să arate cam așa:

 

Iată cât de ușor e să creezi o imagine destul de bună fără să te îndepărtezi de calculatorul tău personal. Desigur, e nevoie de puțin exercițiu, pentru că e greu să lucrezi cu ”brush” folosind mouse-ul. Dacă ești copiraităr și ai o tabletă grafică, ajută. Acum că vei putea să-ți desenezi singur pozele pentru blog, poți evita discuțiile despre expuneri, senzor digital, film și prelucrare. Natural, ecologic și rapid!

Spor la treabă!

Advertisements

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s