O blogosferă fără comentarii

Sună ciudat nu? Ei bine, Costin propune dezactivarea comentariilor pentru un blog mai bun, mai curat, mai incoerent, mai pișcotăresc, mai profesionist. Știu, în felul ăsta blogării scapă de hateri și își pot manifesta creativitatea în liniște. Blogurile ar fi mult mai bune și, de ce nu, mai zosnice. Bine bine, dar uneori articolele conduc la discuții, de multe ori constructive, în rubrica de comentarii. E clar, nu se poate da un verdict clar pentru că sunt foarte multe aspecte care trebuie puse în balanță. Până una alta, redacția dam167 a ieșit pe teren pentru a evalua impactul acestei măsuri asupra blogosferei autohtone, prin discuții cu blogării de frunte.

În timp ce bălea lângă vitrina unui magazin cu produse Apple, un reporter al redacției îl observă pe Manafu. Cu o viteză ieșită din comun și o prestanță ce ar face-o să pălească până și pe Andreea Esca, bravul nostru reporter îl întrebă pe celebrul planificator de evenimente ce părere are. Acesta a răspuns:

”Da, interesant. Adică e normal ca articolele să nu aibă comentarii. Eu sunt curios totuși cât ar vinde această inițiativă și cum ar afecta brandurile ” – nu știm continuarea pentru că reporterul a adormit.

Intrând pe porțile becereului, un alt reporter, s-a dus direct spre biroul lui Alexandru Negrea. Acesta a refuzat discuția cu redacția dam167, motivând că este foarte ocupat și nu își poate lua ochii de pe noul instrument de business, facebook, dar că dacă ar fi să aibă un punct de vedere, îi place inițiativa. A completat că el oricum scrie articole bune și comentariile oricum nu sunt relevante .

Nebuloasa și-a exprimat indiferența față de această măsură radicală:

”Pe mine nu mă prea interesează, că oricum sunt freelancer. De câte ori am lucrat cu brandurile, comentariile n-au contat prea mult. Știi cum e, aici în vestul țării primești mai rar produse în teste. Dar ele pot rămâne acolo, nu e ca și cum ar conta, nu? Sau?”.De asemenea, reporterul nostru a trebuit să recunoască aportul mărcii Siemens pe piața românească.

Cristina TM nu a putut fi deranjată, deoarece lucra la un comunicat de presă.
Zărit în trafic, Adrian Ciubotaru, în timp ce conducea noua sa achiziție luată în teste, un drăcesc bolid cmx23 max cu motor de 0,7 l și 475 CP, a strigat către reprezentantul redacției că nu știe, pare o campanie promițătoare care ar genera reach și awareness, dar să vorbim cu agentul său pentru o discuție ulterioară.

Întorcându-se spre trotuar, bravul nostru reporter se lovi de un tufiș negru. Era freza lui Chinezu. Acesta din urmă auzind despre ce e vorba, a zis pe tonul său caracteristic:

”Bă, ce ispravă 2.0 cu oameni faini! Vezi, de-asta promovăm noi bloggeri prin Blogall Initiative!”

Din păcate au fost și reacții mai agresive, culmea, din partea unor reprezentante ale sexului frumos. În mijlocul pieței, Tontomata cu scufiță a început s-a răstit la ghinionistul nostru reporter, Viorel:

”Adică cum? Nu, stai! Asta înseamnă că eu voi fi pupată în fund numai la conferințe, sau cum? Laudele nu cresc în pomi, să știi! Eu nu pot să pun poze cu magneți de frigider și să nu zică nimeni nimic! Iubiiiiiiii! Unde naiba e și ăla?!”

Deși a luat-o la fugă, Viorel a dat de altă divă a onlainului românesc și anume Raluxa:

”Ei, asta nu se poate. Adică cum mai organizez eu concursuri într-un mare fel? Stimabile, eu primesc bilete la film și dau mai departe. Păi dacă nu dau mai departe, crezi că voi mai primi? Ce, o să ajung să merg la film pe banii mei?” În urma discuției se pare că Viorel s-a ales cu block pe twitter. Da, chiar daca n-are. Nu e nici o problemă, atunci când își va face cont, va fi direct blocat.

În timp ce își ștergea lacrimile, același Viorel simți o bătaie pe umăr. Era Vienela.

”Auzi, tinere, păi comentariile dau valoarea articolelor. Ce articol e ăla pe care îl citești doar? Nu, trebuie să scrii ceva acolo, o tâmpenie ceva. Eu de exemplu mai mult scriu cometarii inutile, pentru un plus de valoare. Bă, habar n-ai ce e ăla blogging!”

Ajungem și în sfera comentatorilor profesioniști. Probiu, de exemplu, lasă comentarii inutile pe bloguri pe care le bănuiește cum că ar avea niște trafic. Vorba aia, aduni câteva sute de grame de trafic și așa.

”Vezi tu, viața e grea. Trebuie să exploatezi onlainul ăsta cum poți. A scris unul că plouă afară? Poți scrie un comentariu cum că tu credeai că o să fie soare, gen. Vezi, trebuie să-ți meargă mintea!”

A fost o zi solicitantă, cu reacții diverse. E greu de tras o concluzie privind fezabilitatea acestei măsuri, reach-ul, targetul, endorsementul sau orice alt lemn dar, e clar că aceste măsuri au condus la mai multe întrebări decât răspunsuri. Încheiem aici acest buletin cu promisiunea că, de îndată ce vor exista mișcări clare ale tendințelor blogosferice, vă vom ține la curent cu tot ce ține de profesionalismul onlain și comunicarea aferentă, așa cum v-am obișnuit! Redacția dam167 vă urează o seară frumoasă și să vă meargă pișcotul la PFA! Numai bine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s