O mică discuție

Un articol.

Apare un specialist, care întreabă:

de unde ai scos asta cu 40.000 de bloguri?

Cristi Dorombach says: May 25, 2012 at 10:08

a chiar 60 de mii http://www.zelist.ro/

Alin says: May 25, 2012 at 10:21

sigur. și marmota … de ce ne mințim singuri? active sunt mult mai puține. și să nu mai vorbim de relevanță și influență. dar cifrele mari dau bine.

  • Blog activ înseamnă un blog pe care îl poți citi, nu un blog pe care autorul scrie cu o oarecare frecvență. Un blog activ se citește și poate avea un început și un sfârșit, nu trebuie să publice ceva nou zi de zi.
  • Influență asupra cui?
  • Relevanță*? Relevă ce? Blogul e un jurnal, o platformă care publică păreri și discuții. Blogul e relevant pentru subiectul articolului citat.
*RELEVÁNT ~tă (~ți, ~te) 1) Care relevă. Factor ~. 2) (despre fapte de limbă) Care servește la crearea opozițiilor în cadrul unui microsistem. /<fr. relevant
Consider părerile și ideile lui Alin ca fiind jignitoare la adresa celor care dețin un blog. Prin urmare voi face niște comentarii din postura celui jignit. Până atunci, ofer dreptul la replică în rubrica de comentarii.
Actualizare
Timpul  a fost suficient, dar n-am văzut nici o reacție. Era de așteptat, pentru că haterii ”irelevanți” se ignoră. De curiozitate am accesat și eu site-ul (că nu pare chiar blog) al acestui Alin Zăinescu. Omul așa le scrie încât uneori dă impresia că se pricepe. E vorba de eterna problemă a specialiștilor internetului: formă fără fond. În ziua de azi în ”online-ul românesc” se comunică și atât. Atunci când se promovează din nou, se promovează și atât. Nu contează obiectul, serviciul sau scopul ci doar comunicarea. Și ajungem aici, unde cuvinte și expresii sunt țesute într-un nimic inutil și deloc amuzant.
Un alt aliniat. Stimabilul domn Zăinescu are și un CV luuuung și elaborat, plin de branduri și campanii. Realizările notabile sau, după caz, palpabile, se află, probabil sub țesătura din fibre lemnoase atât de tehnic exprimate în blogosfera românească. Da, blogosfera… activă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s