Teste blogosferice

Se făcea că ajungeam azi pe piticu.ro și găseam un articol post cu sau despre noul aiped. Cică retină display, măr mușcat, trendy, astea, așa că am zis că o fi de bine. Nu că mi l-aș permite dar na, zic că mai casc și eu ochii. N-are rost să o lungesc, articolul (ca și testul în sine) e crunt de prost și la fel de inutil pentru popor precum articolele despre filme scrise de Elena ”Proiect” Cîrîc.

Ei bine, al nostru pitic.ro a testat noul aiped o seară. Adică una bucată seară. Poate pentru noi muritorii de rând (unde muritorii de rând = corporatiștii și non blogării care nu câștigă regește din reclame) o seară e puțin, dar nu și pentru un profesionist (credeți-mă pe cuvânt, l-am văzut cum ține un DSLR în mână). A mai spus omul cum că procesorul e bun, că e ok așa ecranul ăla, dar a scăpat esențialul: LA CE E BUNĂ TABLETA ASTA DE FAPT? Poate la scris, da’ pe blogări nu-i vede scriind articole de pe ea. Poate la ședințe, dar, probabil i-a fost rușine să spună că frilensării n-au cu cine să țină ședințe. Aaaaa, păi e bună la facebook și tuităr! Asta era (bine, e bună la astea când ești în pat sau pe budă)!

O să amintesc numai problemele legate de baterie, care, evident, sunt povestite acolo doar pentru a da volum articolului. Evident acel acumulator are o comportare și o performanță, ambele descrise în instrucțiuni. Dacă nu e ca acolo, ai o problemă. Dacă e ca acolo, nu te-a obligat nimeni să îți iei aiped. Trec peste carcasa de aluminiu care s-a deformat sub efectul G=ma.

Hai să vedem acum la ce ar fi bună tableta asta, nu de alta dar blogării nu numai că nu au simț practic, dar continuă să ”testeze” că de, dacă-i pe gratis merge. Păi dacă ăia cu mărul s-au chinuit să facă un display d-ăla cu retină, nu e logic că se folosește la grafică? Ideea e să renunți la laptop și să-ți poți face treaba folosind acea tabletă. Mai mult, unii consideră deplasat să iei notițe digital. Desigur, sunt acei unii care nu au fost nevoiți să ia astfel de notițe. Vă spune dam ăsta, e cam greu să stai în soare cu un laptop pe capota unei mașini, încercând să măsori coordonate în STEREO 70. Uneori trebuie să faci poze, să notezi, să ștergi și să calculezi. E bine dacă în momentul ăla nu ai 4 obiecte de folosit (aparat foto, agendă, pix, calculator). Bine, un blogăr știe lucrurile astea nu? Nu le știe. Pentru că la masa cu pișcoturii nu există presiunea timpului, internet se este, masa e destul de mare și e o lumină difuză.

Bun, gurile rele (și proaste) vor spune că omul emite o părere. De notat e faptul că orice idiot poate avea o părere. Eu pot spune mai multe despre amărâta aia de tableta fără să văd o poză măcar. Nu e nevoie de prea multe ca să faci asta, ci doar să cugeți puțin. Cu alte cuvinte, obiecte luate în teste de oameni care nu știu la ce folosesc și care nu au nimic de spus. E drept, nu mă interesează aspectele tehnice, nu vreau să-l aud vorbind pe cel care a proiectat-o, ci vreau o părere. Vreau o părere pertinentă scrisă de un om care a folosit obiectul într-un fel. Nu, asta nu se va întâmpla, pentru că mai nou pișcoturile au inscripționat ”brandul personal” al blogărului căruia îi este destinat.

E foarte clar că blogosfera oferă expunere și atât. Poți expune lucruri care vor fi văzute de multe perechi de ochi, la un preț convenabil. Până atunci fiți pe fază, mai urmează un test de-o seară.

One comment

  1. Tabletele astea (indiferent de producator) ar fi foarte utile in spitale pentru personalul medical. Sa fie conectate la un sistem IT al spitalelor din Romania prin care doctorii sa poata accesa istoricul (medical) al pacientilor, sa poata deschide radiografii, etc. Dar asta intr-o alta viata poate…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s