Literatură blogosferică de mare angajament

Zic să încheiem săptămâna cu o mică heituială. Literatura din titlu este “conţinutul” de mare valoare al ultimului articol de pe thesexist.ro. Adică ăsta cu fericirea bărbaţilor. Da bine, sunt două articole, dar în simbioza lor alcătuiesc unul extrem de prost. Fără imaginaţie, umor sau vreo urmă de rafinament.

Protagoniştii celor două articole sunt Geo şi Luminiţa. Cei doi sunt antreprenor respectiv analist economic, deci vă daţi seama cât de idiot putea ieşi articolul, care articol cică e despre cum să fericeşti bărbatul. Dacă în prima jumătate a articolului lui Geo scrie un bărbat, a doua parte pare să fie puternic influenţată de latura lui feminină. Hai să facem analiză pe text, că aşa e corect.

1. Articolul scris de el (mă rog, aici e un fel de ea cu un plus de testosteron)

“Profa noastră de română avea un talent teribil de a discuta chestii psihologice în loc de programă, dar măcar așa o ascultam câțiva dintre noi.” – programa nu se discută la orele de curs. Ea e un ghid, un minim obligatoriu.

“Similar cum femeile au nevoie de îngrijire emoțională, bărbații au nevoie de îngrijire fizică” – o exprimare la fel de reuşită precum cea de mai sus. Omul a vrut să spună că bărbatul are nevoie de atenţie şi afecţiune, dar nu l-a ajutat vocabularul. Staţi aşa că detaliază:

“Îngrijire fizică, adică dacă îl speli, îi calci, faci sex și-i dai să mănânce, îl ții fericit.” – asta e îngrijire fizică.

“Și da… avem și bărbați care se deprimă la fiecare frunză care cade din copacul de la geam, care trebuie ținuți în brațe când a pierdut echipa favorită de fotbal și care plâng de fiecare dată când își mărturisesc sentimentele… de 10 ori pe zi… când fata e la serviciu sau cu prietenii.”

Asta e de departe parea mea preferată. Imaginaţi-vă un bărbat care se uită la meci într-un pub alături de 2-3 prieteni. Echipa sa favorită pierde meciul. Omul suferă, îl bagă în pizda mă-sii pe portarul care a scăpat mingea în poartă şi îi tăvăleşte membrii familiei atacantului care a trimis mingea pe lângă poarta goală din 2 metri. V-aţi imaginat da? E, meciul s-a terminat şi omul mai pomeneşte o dată morţii mamlor celor ce au pierdut meciul şi merge acasaă. Acasă se aruncă în braţele prietenei sale şi tânjeşte după afecţiune. În timp ce îşi şterge lacrimile cu batista sa roz. Da, dragă Geo, în lumea reală cam aşa e.

În fine, porcăriile siropoase continuă până la finalul articolului, unde Geo încropeşte un sfat pentru bărbaţi. Normal, aşa ar face orice domnişoară cu englezisme în vocabular. Hai, aplauze pentru Geo!

 

2. Articolul scris de ea (mă rog, volumul de caractere din acel text plicticos)

Hai să o luăm metodic. Articolul Luminiţei are 739 de cuvinte. În primele 430 devoltă ideea de necesitate a unei relaţii din punctul de vedere al unei femei. Da, nu numai că e un subiect paralel cu tema dată, dar e la fel de interesant precum nivelul scăzut de testosteron al lui Geo.

“In mod evident el poate fi fericit si fara sa te cunoasca, cand vorbim de o experinta sexuala inedita, dar aceasta fericre este efemera si nu va tine mai mult decat o noapte sau o perioada. Daca insa vorbim de a incerca sa faci pe cineva fericit pe termen lung, daca iti doresti cu adevarat acest lucru, nu trebuie decat sa incepi sa iti dai seama cine este el, ce vrea, cum ii poti alimenta fanteziile de orice tip, inclusiv sexuale si cum poti sa il multumesti fiind tu fericita langa el.”

Dragă Lumi, dacă nu te cunoaşte e o aventură. L-ai fericit pentru o zi cu o aventură. Apoi? A, apoi îi alimentezi fanteziile. Să mă scuze cele ce mă consideră misogin, dar asta e o prostie feminină adolescentină. Adică ceva ce găseşti pe blogurile yahoo360.

“Mai este o conditie insa, esentiala: aceea ca el trebuie sa vrea ca tu sa il faci fericit.” – da Lumi, cred că mai rar vor bărbaţii asta. Nu prea au motiv să-şi dorească aşa ceva. Nu nu.

Aţi observat că sunt mai puţine citate din articolul Luminiţei? Păi nu am la ce să fac referiri. Articolul ei nu zice nimic. Dar nimic. Ca să nu mai spun că “:))” într-un asemenea articol este de o îngreţoşare cruntă.

 

Acum voi ăştia cu secsist, Miranda sau cum o chema pe fătuca aia: oameni buni, voi citiţi articolele pe care vi le trimit ăştia? Nici măcar corecte din punct de vedere gramatical să fie! Ce naiba, vă bateţi chiar aşa joc de ceea ce e până la urmă o idee bună? Cum să publici mă aşa ceva? Ţi-a trimis Geo ăsta odată un articol, a ieşit ca porcul. A da, şi Lumi la fel. Păi mai publici încă o dată prostii de-ale lor? Voi nu ştiţi să citiţi sau ce naiba? E căldura de vină? Păi las-o progesteronului de treabă! Cică tânăr antreprenor! Băi fată, tu ai intrat pe blogul lui să vezi cum povesteşte el de restanţe? Păi ce facem aici? Eu înţeleg că e proiect ăsta sau orice alt cuvânt cu origine lemnoasă vreţi voi să folosiţi, dar hai să mai şi citim înainte să publicăm. Ca să nu mai zic că Lumi asta îşi publică şi la ea pe blog articolele, să nu care cumva să rateze vreun puşti elucubraţiile ei hermeneutice. Bun, hai gata, nu am stomac pentru o asemenea bătaie de joc. Serios.

 

 

Advertisements

One comment

  1. aia cu baru’ nu trebuia sa fie cam asa: vad omii cum pierde echipa favorita, isi scot batistele roz si-si sterg reciproc lacrimile? da’ stai, ca asta suna a bar de gay … si aia n-au nevoie de femei care sa-i “fericeasca”. hmm, e complicat cu fericeala asta …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s