Preßburg/Prešpurk/Bratislav/Pressburg/Požun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 comments

 1. lool … “castelul cu pubele” … desi as putea sa jur ca pentru majoritatea celor care au vazut poza nu-i nimic “in plus” acolo. stau si ma intreb eu asa in mine: era tare greu sa le puna altundeva?

  1. Nu mi se pare că asta ar fi o problemă. Până la urmă e nevoie de ele şi trebuie să fie oarecum la vedere. Dacă sunt ascunse, nu şti unde să arunci ce ai de aruncat. Poate nu pare, dar locul unde sunt amplasate e mai retras; nu e ca şi cum ar fi în mijlocul curţii. În ţările civilizate ruinele, parcurile şi obiectivele de genul sunt prevăzute cu pubele şi toalete. Dacă pare ciudat să mergi la toaletă într-o cetate, la faţa locului ai o senzaţie de civilizaţie, iar tufişurile din jur respiră uşurate.

   1. si era atat de “ciudat” ca ele sa fie amplasate langa locul de unde ai facut tu poza? eu asta ziceam: nu ma deranjeaza ca sunt, ma deranjeaza amplasamentul. daca ai fi folosit zoom-ul pentru a evidentia de exemplu detalii ale zidariei … ti-ar fi convenit sa fie si pubelele-n poza? in fond, daca ma duc acolo, ma duc sa vad ceva vechi … incercand “sa prind” nitel din atmosfera acelor vremuri … nu sa vad pubele la 1m de obiectivul turistic. cum ar fi ca langa statuia din Rio sa fie 2-3 pubele si ele sa fie vizibile-n orice filmare/documentar/etc.? e atat de mult sa-mi doresc ca, macar dintr-un punct de vedere, sa nu-mi fie ucisa-n fasa iluzia? nu inseamna si asta “a fi civilizat” (pe langa pubele si toalete)?

 2. Geniale pozele. Am tranzitat doar Bratislava, hotarand sa facem escala in Praga, apoi sa ajungem la destinatie (Berlin). Chiar regret sincer ca nu ne-am oprit sa facem o “tura” de poze. Din fericire nu-i chiar asa departe si merita clar macar niste ore de plimbare, daca nu un weekend.

  1. Mi se pare că Braislava are un farmec aparte. Oricum ai lua-o, nu ai mare lucru de văzut, dar totuşi merită. Dacă eşti un împătimit al obiectivelor turistice, te vei plictisi într-un weekend. Mie îmi place atmosfera din centrul vechi (care e micuţ), terasele cu mancare foarte bună şi parcul din jurul castelului.

 3. Din ce vad eu pe blog e orice dar nu plictisitoare. Chiar reget ca nu i-am acordat atentie pana acum. Am preferat sa tragem tare pana in Praga, pentru escala noastra. Acu’ drept ii ca Praga e incredibila, dar Bratislava imi pare foarte foarte interesanta. Poate un weekend acolo ar fi o idee buna, cat sa ii simtim putin farmecul. Nu or iesi poze ca astea, dar incercam si noi 🙂

  1. Eu am fost pentru a treia oară, deci nu mi-au rămas prea multe de văzut. Nu e plictisitoare, dar are un farmec pe care nu toţi îl percep. Dacă sunteţi gurmanzi, luaţi cu asalt terasele – mâncarea e foarte bună, eu personal aş recomanda steak-ul de vită, indiferent de specific.

 4. @INTJ: Dacă te uiţi atent, pubelele sunt retrase după un contrafort şi nici măcar nu sunt la o faţadă principală. Poate e oarecum ciudat unghiul din care am fotografiat eu. Nu cred că poţi avea pretenţia ca oricum te uiţi să nu vezi astfel de obiecte. La cerere ele pot fi ascunse, dar nu deranjează. E mai urât să nu poţi fotografia din nici un unghi fără dai de un morman de gunoi. În plus, deşi pentru noi aceste oraşe sunt obiective turistice, pentru localnici sunt casă. Nu mi-ar conveni ca oraşul în care locuiesc să fie cosmetizat pentru aparatele de fotografiat ale turiştilor.
  (De notat că în acele cadre e totuşi palatul parlamentului.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s