Mari Realizări Blogosferice – Concursul Mirunei

Adică ăsta. Nu aveam de gând să mai insist pe tema asta dar lucrurile s-au complicat. Pe scurt, domnişoara blondă cu rădăcini brunete a avut mustrări de conştiinţă. Adică şi-a dat seama că aşa zisul ei concurs idiot (doar zis) adună nişte oameni care fac spam. În neştire. Înainte să trecem mai departe, hai să vedem cum s-a născut ideea acestui concurs:

 

Se făcea că era odată o blogăriţă care scria mult şi prost bine pe blogul personal. Iar în urma succesului răsunător al unuia dintre articolele ei, cei de la Soni Ericson s-au simţit ..ăă.. inspiraţi. Şi i-au făcut cadou un telefon. Mai mult. În stilul. Ei sacadat. Cei de la Soni Ericson vor să facă un cadou unui cititor de-al ei (din milă probabil). Şi aşa, Miruna, suflet nobil, s-a gândit să fericească pe cineva (pe o ea, că e de fete telefonul). Astfel, cu aceeaşi inspiraţie cu care îşi scrie articolele, a ticluit un concurs.

 

După cum spuneam, domnişoara crescută pe asfalt are acum mustrări de conştiinţă. Nu prea ajută, dragă Miruna, dar apreciem. Scuzele însă sunt cam penibile:

Spamming (sau spam) este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse şi servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului şi de proprietarii de situri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat şi prin privarea de dreptul la opţiune.”

Păi dragă Miruna, daca un tălâmb(ă) ia lista de messenger şi trimite legături cu scopul de a fi votat, (de exemplu cineva ca Lyda) nu face un gest agresiv şi transmite un mesaj electronic nesolicitat? Nu privează pe respectivul de dreptul la opţiune? Repetat? Adică de 10 ori pe zi? Păi cam este spam, zic eu. Măcar aşa puţin.

În urma acestui articol, s-au schimbat regulile jocului. Într-un suflu de altruism, Miruna şi-a donat propriul telefon cauzei spamului. Că doar oamenii au muncit la spamul ala. Ia priviţi ce inimi a frânt:

Mihaela:

nu se poate asa ceva…eu nu mai particip la concursurile voastre dupa facebook mam chinuit atat si pentru ce…nopti nedormite si pc stricat…acordati premile la cine vreti am intrat in concurs cu o speranta pe care astazi mi sa spulberat!!!va multuumesc

 

Deci dacă n-ai dormit nopţi pentru că făceai spam, înseamnă că ai făcut MUUUUUULLLLT spam. Cel puţin câteva zeci de kilograme. Până la urmă s-au anunţat câştigătorii. De fapt câştigătoarele, pentru că erau de fete telefoanele. Deci după regulile iniţiale, Luminiţa Serediuc a câştigat datorită celor 1695 de like-uri. Da. Câţiva prieteni, ce săriţi aşa?! Acum să nu fim răi, Miruna a făcut astfel regulile deoarece şi ea a câştigat diverse prin spam. Adică povestea cu şcoala de bani de la BeCeRe. Da. Voiam să mai spun una alta despre profesionalismul şi caracterul sacadat al domnişoarei, dar vă las cu un citat de pe blogul ei.

“Eu ştiam dintotdeauna, dar o confirmare face bine mereu: nu contează numărul, ci calitatea.”

 

2 comments

  1. Aceasta Miruna afirma prin 2009 ca nu intelege de ce vorbeste toata lumea de criza economica ca ea s-a uitat in stanga si-n dreapta si n-a vazut pe nimeni sa-si piarda job-ul deci n-are cum sa fie criza.

    Analiza premium, cu previziunea evolutiei indicatorilor macroeconomici, ce mai! Cand am timp voi cauta articolul sa ne distram putin.

  2. Mie mi s-a părut elocvent articolul ăla al ei cu şcoala de bani, în care trebuia să dea o soluţie la o problemă financiară. Nu toţi ne pricepem, dar un lucru cert: nu poţi da o rezolvare schimbând enunţul problemei de capul tău. Faină totuşi asta cu criza 🙂 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s