Non-corporatist în 10 paşi

De când cu blogosfera noastră înfloritoare au apărut şi corporaţiile în Romania. De fapt există unele companii care trebuie să se numească şi corporeişăn. Dar nu are legătură asta cu ale noastre corporaţii. Nu, noi prin corporaţie şi implicit corporatişti devoltăm o tâmpenie prin blogosferă. Păi nu blogări suntem, ce pana noastră? Bun, unii corporatişti, alţii nu, mai vorbim şi despre fericirea acestor oameni. Păi ei nu sunt sunt fericiţi. Nu sunt, na. Că eu, blogăr de fel, am zis că daca nu sunt ca mine e cam dubios.

Astea fiind spune, am zis să ofer o mână de ajutor celor care sunt pe cale să devină corporatişti. Nu de alta dar ar deveni instant nefericiţi (scrie în constrituţia blogosferică elaborată de influenceri) şi huliţi de toţi oamenii minunaţi. Hai să vedem care ar fi paşii necesari exorcizării demonului corporatist:

  1. Fă-ţi blog. Majoritatea non-corporatiştilor au blog. Blogul nu te face din start non-corporatist, dar ajută.
  2. Scrie repede articole despre nefericirea corporatiştilor. Ori eşti cu ei, ori împotriva lor. Pune repede pe twitter legături către articolele tale fantastice.
  3. Ţi se spune des că nu ai o ţinută corespunzătoare unui adult la locul de munca? Uită-te urât şi fă semne obscene. Tu ştii că haina nu-l face pe om şi eşti un om cu principii.
  4. A, deci ai un loc de muncă? Lucrezi 8 ore pe zi? Stai la birou o mare parte din timp? Dă-ţi repede demisia! Demonul cororatismului îţi dă târcoale!
  5. Acum că vrei să te angajezi ignoră-i pe cei ce spun că ai nevoie de o specializare sau o meserie. Tu te poţi ocupa de antreprenoriat social.
  6. Învaţă ce e acela un agregator.
  7. Evită să te îmbraci decent. Dacă totuşi eşti surprins la un #tweetblogmyspacenetlogfacebookblogmeet îmbrcăcat decent spune că îi ataci pe corporatişti cu propriile lor arme.
  8. Scrie cât mai multe prostii pe blogul personal: oamenii serioşi pe care îi numim corporatişti nu fac asta, deci tu nu poţi fi unul dintre ei.
  9. Spune că eşti fericit. Corporatiştii nu sunt. E o axiomă.
  10. Asigură-te că pierzi vremea prin birturi minim 10 ore pe zi. Corporatiştii nu sunt “de gaşcă” şi nu merg la birt.

După ce ai parcurs aceşti 10 paşi, poţi susţine cu mândrie pe blogul tău că nu eşti corporatist. Felicitări! Asta înseamnă că eşti fericit şi împăcat, ce pana ta! Cum arată non-corporatiştii? Păi aşa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s