Am întâlnit şi blogări minunaţi! (vărsăm şi noi nişte frustrări?)

Înainte să trec la jigniri şi expresii licenţioase vreau să precizez că articolul de faţă este unul personal şi este inspirat dintr-un oarecare conflict (de idei). Tendinţele de a generaliza prin acest articol sunt tangente doar celor ce se simt în aceeaşi barcă cu subiectul articolului de mai jos. Nu voi da legături spre unii blogări menţionaţi pentru că nu ăsta e scopul. Nu-i voi apostrofa din acelaşi motiv.

Povestea începe cu acest articol. Nici măcar el n-a pornit exclusiv de la articolul despre RDS menţionat acolo. E vorba de Cristina, daca nu v-aţi prins. Am ajuns pe blogul ei pentru că îi vedeam comentariile peste tot (un număr considerabil de bloguri). Comentarii scrise aiurea. Nu completau, nu criticau, nu lăudau. Erau doar degeaba. Mai mult, a profitat de ocazia de a apărea în blogul Ralucăi chiar înainte ca mulţi dintre noi să ne bem cafeaua.

Fac o paranteză pentru a ne aminti ce este acela un blog şi cam ce ar presupune el. Blogul e un website, ca oricare altul, doar că are o altă formă. Popularitatea acestuia a crescut datorită uşurinţei cu care se pot adăuga diverse elemente precum şi posibilităţii de a interacţiona cu cititorii prin secţiunea de comentarii de la finalul fiecărui articol publicat. Prin urmare, dacă laşi deschisă acea secţiune inviţi indivizii ce ajung acolo să completeze într-un fel sau altul articolul.

În urma articolului cu legătura de mai sus, Cristina este mulţumită şi indignată în acelaşi timp că a fost numită puştoaică. Adica la 30 de ani să fie ea puştoaică? Şi ce dacă scrie “cik”? Bun. În rest, ce face un om ahtiat după trafic? În orice caz nu pune pe tuităr 3 idioţenii pe minut. Hai să vedem ce scrie Cristina pe tuităr după ce s-a bucurat că a fost numită puştoaică (la toţi cei 30 de ani ai ei):

Dragă Cristina, Raluxa şi cealaltă Cristina ştiu că au fost menţionate într-un articol (erau legături către blogurile lor). Şi da, e o ştire senzaţională faptul că ai fost făcută puştoaică. Bine că ai împărtăşit asta cu restul muritorilor.

Ajuns pe blogul ei mirobolant, am dat de un articol superficial. Articolul ca articolul, dar comentariile m-au dat pe spate. Mi-a plăcut mai ales cel în care autoarea blogului pomeneşte despre experienţa ei în turism. Turismul, bietul de el, e un domeniu atât de vast, încât înglobează mai multe domenii şi implicit mai multe profesii. Ei, ea a fost menegeăr la o agenţie de turism. Nu mai are rost să spun că în România asta scrie pe fişa postului ce aparţine secretarei. Dar manager e în acte, că dă bine. Hai să nu fiu rău, probabil Cristina a învârtit şi nişte chitanţe în toata aventura asta managerială. 7 ani.

Întreb şi eu (retoric), cum poate un om care spune că are experienţă să confunde posibilităţile turistice ale unui oraş (capitală în acest caz) cu cele ale unei staţiuni? Păi cred că poate, dacă nu are habar despre ce vorbeşte. Mai mult vorbeşte de cultura generală. Cultura generală care era acum 20 de ani un mic volum de cunoştinţe. Din volumul ăla de cunoştinţe fiecare a rămas cu ceva. Mai nou acele principii sunt egale cu 0 (zero). Informaţia poate fi găsită acum peste tot. Nu mai e nevoie să ştii din toate câte puţin, ci să ştii multe din domeniul în care activezi. Tu văd că nu şti mai nimic despre turism, dragă Cristina, deşi spui că e domeniul în care lucrezi. Dar probabil ai cultură generală. Probabil ai auzit şi de teoria relativităţii.

Întreb iar: Câţi ştiu că teoria relativităţii nu înseamnă E=mc² ? Mulţi probabil…ţine de cultura generală.Hai să mai destinem atmosfera cu o poză şi să admirăm ce împărtăşeşte Cristina lumii:

Da. Blogul Cristinei a obţinut locul 30 la un concurs cu super bloguri (asta dacă vă închipuiaţi că ea şi blogul ei nu au valoare). Am vorbit cu şi despre Cristina, blogăriţă pe care o urmărim cum dă din coate încercând să urce scara succesului. Acum vom da un verdict, în urma analizei atât a comportamentului ei blogosferic cât şi a puerilităţii cu care dă replici.

Verdict:  Cristina, eşti 85% PROASTĂ. Da, la cei 30 de ani ai tăi. (nu este 100% pentru că un om complet prost nu ştie ce e acela un IP). Redacţia dam167 îţi oferă şi o diplomă de merit.

Îmi pare rău să te jignesc, Cristina (serios, chiar îmi pare), dar prostiile pe care le-ai scris îmi insultă atât profesia cât şi educaţia.

Ajungem şi la morala articolului: Cum poate cineva să nu scrie comentarii pupincuristice? Şi ce dacă are o altă părere (argumentată riguros)? Să o scrie pe blogul lui, că e blog personal. Pe persoană fizică. Mai ales dacă are un nume public gen prinarad.info. Dacă are un asemenea nume nu înseamnă că se caută trafic. Trebuie blocaţi nenorociţii care nu sunt pupincurişti! Da, şi apoi omorâţi cu pietre. Să devină oameni minunaţi dacă nu vor să sfârşească astfel!

Promit să scriu şi un articol despre respectul în blogosferă. Pentru că unii l-au câştigat. Da, mai ales pe al meu, iar eu nu aspir la nimic aici, deci nu sunt un rival. Deşi nu sunt tot timpul de acord cu ei, nu-mi permit să fac comentarii penibile din respect pentru formularea expusă şi argumentele personale pe care le aduc.

Advertisements

8 comments

 1. domule … nu stiu cine esti … problema e ca cel mai probabil nici tu nu o stii pe crstina. Din cate vad tu ai o problmea personala cu ea ca parca prea mult te legi de ea. Scuza-ma ca iti spun dar articolul scris de tine mi se pare tare cretin pentru simplul motiv ca este prea personal.
  Eu din intamplare o cunosc personal pe cristina si pot spune ca nu este proasta si spre nefericirea ta stie ce este un ip. Sa nu te sperii daca iti gasesti calculatorul cu toate datele sterse intr-o zi. Ca nu s-a intamplat pana acum se numeste bun simt si toleranta la idioti.

 2. @justmeemi: Nu, nu stiu cine e. E o doamna sau domnisoara care are un blog. Nici nu am de ce sa stiu cine e pentru ca aici ne intepam in idei, nu ne paruim la colt de strada. Nu am nimic cu ea ca persoana. In schimb reactiile ei mi s-au parut ciudate. Pana la urma daca ai astfel de exprimari si te mai si lauzi cu ele e putin probabil sa primesti laude. Din pacate la ironiile ei trebuit sa raspund cumva.
  @Cristina: Nu am inteles de ce pe blogul tau folosesti persoana a doua plural iar aici nu. Nu e nevoie sa ma lamuresti. In plus as vrea sa-ti spun ca nu e/era nevoie sa-mi treci ip/id/nume/cod numeric personal sau ce o fi la spam sau care or fi procedeele pentru ca atunci cand cineva imi spune ca nu-mi va mai raspunde la comentarii nu mai am ce adauga si discutia a luat sfarsit. E o discutie, nu o lupta pe care sa o castige cineva. Nu stiu daca mai pot comenta sau nu pe blogul tau dar nu mai este cazul oricum. De citit sau nu, mai vedem.

 3. Vezi daca te iei in gura cu “femei fatale”? Intai Raluca, acum Cristina… :)) Din printscreen-urile ce le-ai pus de pe twiter nici eu nu i-as da mai mult de 21 de ani la felul in care se exprima. Nu m-as mira sa fie “PR” pe undeva…

 4. Sa nu te sperii daca iti gasesti calculatorul cu toate datele sterse intr-o zi.” … alta (emi=emilia?) care a auzit de ipv4 si se crede mare cracker (hacker-ul fiind de fapt un whitehat), da’ pentru care termeni ca securty policy, firewall si backup sunt chestii sf.

  ps: daca era macar cu 5 secunde mai desteapta tacea (nu scria comment-ul incriminator) si actiona … da’ probabil c-a tinut sa-si argumenteze propriile cuvinte: “toleranta la idioti“.

 5. @Victor: Da, văd că e un preţ mult prea mare. Revin la Paul Coman şi antreprenoriat. 😀

  @INTJ: Nu răspund la asemenea ameninţări sau apropouri. Cine e emilia?

  @Cârtiţoiu’: Problema nu e twitterul ci nivelul.

 6. Comentariul de la “Bla” a fost respins. Te invit să completezi o semnătură şi o adresă e-mail. Pentru că aşa e civilizat.
  Până atunci răspunsul meu la comentariul tău este “bla bla”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s