Revelaţia blogărului cocalar

Blogărul cocalar devine o categorie, un grup social. Totuşi acum mă refer la cel mai faimos dintre ei (cel cu monologul) adica distinsul, pentru cei ce nu m-au urmărit. Povestea asta cu revelaţia e de fapt un fel de “hoţul strigă hoţii”. A venit ziua în care faimosului blogăr, om minunat desigur, i-a sărit muştarul. Prin IPhone.  Acum să încercăm să-l înţelegem şi pe el, e greu să cari Iphone-ul şi umbrela în acelaşi timp. Fiecare dintre noi ştie ce enervant e să ai grija unei umbrele când afară e soare.

Acum să trecem la lucrurile serioase. Omul s-a gândit că previziunile meteo sunt cam slabe şi că oamenii ăia de acolo nu prea îşi fac treaba. Din păcate acest Zicu al nostru nu are habar ce înseamnă chestia asta numită meteorologie. Dar totuşi s-a gândit că mai bine ar comenta, ce pana lui?! Dă-i în staţia lor pe ăia!

Previziunile meteo se fac cu o probabilitate de aproximativ 37%. Asta înseamnă că probabilitatea să NU fie aşa cum anunţă ANM este de 63% – cam mult aş spune eu. Dacă o luăm logic, sunt mult mai mari şansele ca vremea să nu fie aşa cum vedem în presă. În plus, ploile sunt anunţate de asemenea cu o probabilitate. Dacă anunţul e “precipitaţii cu o probabilitate de 50%”, trebuie să ne gândim că e o aproximare, aproximare enunţată cu o probabilitate de 37%! Din păcate asta e tehnologia de care dispunem.  Realitatea e totuşi tristă: staţiile meteo arată jalnic iar dotările lipsesc cu desăvârşire. Chiar şi cu aparatură de ultimă oră, aceste previziuni rămân concluziile unor statistici şi/sau aproximări analitice. Da, în România e loc de mai bine. Dar parcă n-ar strica să ai idee despre asemenea lucruri înainte să spui asta: Să nu-ţi deschid în cur umbrela pe care am cărat-o degeaba? Dacă stăm totuşi să ne gândim puţin, nu, nu trebuie să ai. Pentru că tu eşti un om realizat şi atât te duce capul.

E drăguţ cum apare câte un om minunat din lanul de porumb şi spune că alţii pot vorbi prostii fără să existe consecinţe, iar el scrie în continuare prostii nestingerit. Da…nu e drăguţ..e o ironie amară…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s