Curiozităţi din blogosferă

Da, este un “Ştiaţi că…”. Am citit zilele trecute un articol scris de Alecsandra, care oferă vesticilor o sinteză a activităţii blogosferice regionale (adică lucruri interesante şi utile, nu porcarii la fel de utile de la 3 oameni cu care iese ea la bere) şi m-am gândit să scriu şi eu ceva similar. Scurt şi la obiect, câteva (curiozităţi le-am numit eu) din blogosferă:

  • Tonomata cu Scufiţă a redefinit sistemul solar. Prin urmare, planeta Saturn a fost deplanetizată.
  • Alexandru Bleau a folosit (greşit) cuvântul proiect de 87634698750 ori. Până ai citit asta, l-a folosit de 87634698751 ori. După estimările specialiştilor acest număr se va tripla înainte de sfârşitul lunii septembrie (anul curent).
  • Elena “Proiect” Cîrîc poate formula o propoziţie folosind doar cuvîntul comunicare.
  • Cristina_Tm (zisă Creaţa în lumea interlopă) este PR. Ea s-a născut om, dar acum este PR. (sursa)
  • Bianca şi Andreea sunt legate geografic. Legătura dintre ele are o lungime de 316 km. Până în prezent este cea mai lungă legătură blogosferică din vestul ţării.

În continuare un reportaj mai amplu despre un subiect care a tot suferit amânare: Un spam inteligent, de Tonomata cu Scufiţă. Vom prezenta algoritmul necesar unui astfel de spam în câţiva paşi simpli:

1. Se alege un subiect pentru spam.

1′.Se înlătură cuvântul spam din vocabular: Spam = rugăminte prietenească.

2. Se face o listă cu norocoşii care vor primi un email care NU ESTE SPAM. Ci doar o rugăminte prietenească.

3. Se alege un text care poate fi trimis oricui, indiferent de rasă, sex sau religie. (un exemplu de text se prezintă mai jos, întâmplător fiind cel folosit de Tonomata.

4. Se dă SEND.

Exemplu de text:

Hello _____ 🙂

Iti scriu pentru ca am nevoie de ajutorul tau. M-am inscris intr-un concurs si am mare nevoie de sustinerea cat mai multor bloggeri.

Concursul este pentru o cauza nobila, si anume colectarea selectiva a gunoiului. Cum in Romania asta este o pasare rara si cum toti ne dorim sa traim cat mai civilizat, ma gandesc ca nu te-ar deranja prea tare sa scrii cateva cuvinte despre asta si totodata sa ma ajuti si pe mine sa castig o bicicleta. 🙂

Iata ce ai avea de facut, daca te-ai hotari sa sustii campania si pe mine 🙂

1. scrii un post despre colectarea selectiva a ambalajelor – pana pe 3 octombrie
2. pui un link curat, fara nofollow, spre http://www._______/
3. trimiti un mail la contact@_____.com cu numele tau, adresa blogului, nr. de telefon, si NU UITA – adresa blogului de pe care ai aflat de concurs, adica al meu. 😀 http://www.________

Daca adun suficiente bloguri incat sa ma clasez intre primii 3 cu cele mai multe recomandari, primesc garantat o bicicleta (pe care mi-o doresc mult de tot).

Multumesc 🙂

După ce ai respectat paşii prezentaţi mai sus aştepţi ca spamul să dea roade. Cum ştii dacă a dat? Vor răsări articole ca acesta sau acesta, care par foarte naturale, în nici un caz rezultatul unui spam. Mulţumiri Tonomatei pentru sprijinul acordat!

Noi ne revedem săptămâna viitoare pentru momentul blogosferic de cultură.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s