Moralitatea în blogosferă

Moralitate pentru ca există o morală în acest articol. Ca să fie totul mai dulce, morala mai pe la sfârşit. Se dă următoarea situaţie ipotetică:

S.i.: Ţi-ai făcut blog. Sau proiect, cum ar zice Elena “Proiect”. Scrii mai multe articole care nu prea se potrivesc cu blogul pe care l-ai făcut, dar ce pana ta, e blogul tau!? Într-unul din articole ai scris o prostie. S-a trezit unu’ oarecare să te corecteze. Ce faci?

Sol.: Îi spui ca merge şi cum ai zis tu, profitând de faptul ca s-a folosit de diplomaţie şi nu a fost dur. Apoi, după ce ţi-a atras atenţia încă o dată, te faci că plouă pentru că, doar se poate şi cum ai zis tu.

Hai să trecem la lucrurile serioase. Un oarecare grup de blogări, unul mai mare decât celălalt s-au pornit într-o călătorie #prinRomânia. Au ajuns ei în apropierea barajului Izvorul Muntelui. S-au fotografiat (prost), au fotografiat (prost) şi şi-au dat ulterior cu părerea (la fel de prost). Aşa ajungem la blogul de turism. Şi ajungem şi la un articol (da, prost): ăsta. Dar acolo ne despărţim de realitate. La unison, merge articolul ăsta. Hai să mai discutăm treaba cu cascada, să înţeleagă şi cititorii:

Pe schema de mai sus observăm secţiunea maestră a unui baraj de greutate din beton, asemănător cu Izvorul Muntelui, da? (ziceţi DA, Xplorio şi Corina). Aşa. În amonte (stânga aici), lacul. Se observă că secţiunea e făcută prin deversor. Volumul de apă peste nivelul normal de retenţie (N.N.R.) este descărcat pe paramentul aval al barajului. Fără torent, fără cascadă, mai mult fără VANE, da, Xplorio? (zi DA).

Acum întreb şi eu, pe inginerul Xplorio, care a citit toate cele 3 rânduri de pe Wikipedia despre barajul Izvorul Muntelui, daca se plimbă un alt blogăr, să zicem Nebuloasa, aşa romantic, cu o bărcuţă, acea bărcuţă e atrasă spre deversor?

Bun, deci, dragă Corina, de ce simţi nevoia să repeţi o prostie după ce ţi s-a atras atenţia? Uite, ca să vezi ca am intenţii bune, îţi arăt cum ar trebui să se prezinte un blog cu şi despre călătorii. Este vorba despre blogul Gianinei si al lui Alin. E un blog scris de oameni pasionaţi pentru oricine vrea sa guste, măcar virtual, experienţele lor. Este vorba despre oameni care nu se dau mari blogări, care nu se dau in spectacol, care nu fac pe aroganţii şi care nu se laudă pe net cu “proiecte”. Adică nu ţin să iasă în evidenţă pentru a părea importanţi. Nu prea seamănă ce ai tu acolo cu ce fac ei, nu-i aşa?

Un mesaj şi pentru Xplorio:

Închidem şi noi vanele alea? Sau ne facem că plouă în continuare?

Acum că am lămurit problemele, morala: Prostul nu va recunoaşte niciodată că a greşit.

P.S. Nebuloasa, tuituim şi noi ce zice haterul (heitărul) ?

9 comments

  1. Faza e că acea zicală se aplică celor doi datorită atitudinii. Dacă doreşti alte explicaţii va trebui să legi cuvântul fază de ceva concret.

  2. Pai carei faza ca nunteleg ce vrei sa scri ca dai exemple dai pus linku la blog nula pagina asa ca nu stiu carei exemplu de insemnare la care te faci referire. Si carei greseala cu piramida aia si cu barcuta ca nam inteles nimica din desen.

  3. @dadatroll: Îmi pare rău că n-ai înţeles. Va trebuie fie să renunţi, fie să cauţi răspunsuri în altă parte. Nu are rost să încerc să te corectez…aş avea nevoie de încă un blog pentru asta. Numai bine!

  4. Da deci eu nam inteles. Ca aia au poza cu cascada. Si tu zici ca aia nu se exista ca girafa? Cum ca nam inteles. Si daca cititoru nanteles e vina la ala carea scris nu?

  5. Nu ştiu dacă e vina autorului. Până la urmă aici nu suntem la şcoală şi nu e necesar ca fiecare individ care trece pe aici să înţeleagă. Ca să înţelegi trebuie să citeşti şi articolele la care m-am referit şi comentariile de acolo.

  6. Da sti cai pus linku la blog nula articolele care teai referit. Ca altfel nas intreba. Da nam cumsa mapuc sa caut prin tot blogu ca poateam sa gasesc la ce teai referit tu.

  7. da fraza cu cascada mi-a mai descretit un pic frunteaha ha ha :)) dar bine macar ca l’o numit corect”baraj” si nu dig:D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s