BLOGOSFERA: dam167 Tabloid

Bună seara!Bine v-am găsit la o nouă etiţie a emisiunii “Am întâlnit şi oameni din online fericiţi”. În această seară vom discuta despre un tânăr pe nume Ion Dima, zis Ionut. Acesta a ales să ghideze blogări prin Bucureştiul lor (oricare ar fi acei ei). S-a dovedit  a fi o iniţiativă de succes, având în centru un grup de blogări timişoreni. La Nebuloasă-n blog s-a născut o recomandare de mare efect: “Turul s-a incheiat cu oplimbare cu autobuzul pe strazile capitalei, tur in care Ionut, ghidul nostru (Ion Dima pe numele lui, poate vreti sa stiti si sa il cautati cand aveti neoie de un tur “profesionist”), ne-a prezentat o gramada de cladiri, unele frumoase, altele lasate in paragina, dar cu un farmec de necontestat.”

Clasa domnului Dima şi-a făcut simţită prezenţa atunci când entuziastul grup a ajuns la ambasada Canadei.

– AVERTISMENT – Următoarele randuri sunt interzise for ză căneidiăns! (Căneidiăns! DU not read!)

Aici avem explicaţia oferită turiştilor: “Cladirea face nota discordanta intre cladirile strazii cu ambasade, fiind o cladire moderna, din sticla, nepotrivita pentru locul in care se afla; pentru a nu-i intrista si mai tare pe turistii canadieni care sunt oripilati de felul nepotrivit in care arata cladirea amabasadei lor, Ionut le spune ca e o cladire care indeamna la ecologie, sticla fiind verde, deci, e o cladire “verde” “, adaugă Nebuloasa.

O clădire verde, nu e ecologică. O clădire a unei ambasade nu are de ce să fie ecologica. Ea nici măcar nu trebuie să impresioneze prin arhitectura aleasă. Dacă în zonă sunt clădiri vechi, nu inseamnă că nu se poate construi una modernă. E un fapt dovedit şi exemplificat în lumea întreagă. Totuşi, de ce i-ar întrista clădirea? sau oripila? Redacţia dam167 s-a gândit la câteva motive pentru care Ionuţ ar fi avut o asemenea revelaţie:

 • Pentru că poate;
 • Pentru că a studiat mult la viaţa lui şi cunoştinţele urbanistice îl îndreptăţesc;
 • Pentru că zice Nebuloasa;
 • Pentru că ză căneidiăns trebuie înveseliţi;
 • Pentru că prostia românească nu e tot timpul evidentă;
 • Pentru că e verde clădirea.

Întrerupem această transmisiune pentru ştiri şocante din vestul ţării!

La o întalnire de blogări din oraşul de pe Bega, organizată de comunitatea locală a blogărilor, în urma consumului de băuturi mai mult sau mai puţin răcoritoare o persoană a dispărut fără urmă fără a-şi achita nota pentru băutura consumată! Un echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului pentru a demara o anchetă. În urma unor cercetări preliminare s-a stabilit că era vorba despre o blogăriţă din oraşul de pe Bega care s-a sustras de la achitarea unei băuturi.

Conflictul a luat amploare după ce mai mulţi blogări au ieşit în stradă în semn de solidaritate. La intersecţia dintre WordPress şi Blogspot mai mulţi blogări s-au ales cu serverele sparte în urma unor acte de violenţă!

În continuare, ştirile pe scurt:

 • Profitănd de confuzia creată, o tânără ce-şi spune Ştrumfiţa cu eşarfă, a ieşit la rampă cu scopul de a face spam. Ea a fost reperată însă de un echipaj poliţisto-blogosferic şi trimisă în arest preventiv pe propriul server. Ulterior, instanţa a gasit-o vinovată şi a condamnat-o la a-şi citi propriul blog. Tânăra a început să zbiere “Eu am un blog cu personalitate! Eu am un blog cu personalitate!” şi a fot imobilizată.
 • Creatza, cunoscută drept Cristina_TM în lumea interlopă, are un stalker.
 • http://www.touchofadream.info/ a fost declarat cel mai profund blog. Bancurile copi-peistuite de autoare au pătruns în sufletele tuturor românilor.
 • Andreea are un blog bun. Săptămâna viitoare urmează a se stabili la ce e bun.
 • Elena “Proiect” Cîrîc a demarat un proiect pentru a susţine proiectul de promovare al proiectului ambasadorilor Dove.
 • Alina Constantinescu este cercetată în stare de libertate pentru incendierea Dicţionarului Explicativ al limbii Române.

În final, vă doresc sa fiţi în continuare la fel de creativi şi să nu lăsaţi prostia românească să piară!

15 comments

 1. Corect.

  Si explicatia oficiala e: “Vazand cladirea, prima intrebare care iti vine in minte este: de ce culoarea verde? Explicatia arhitectului Vladimir Arsene este ca a avut intentia sa redea verdele de pe acoperisurile unor cladiri vechi din Ottawa. Venita tocmai din Chile, tabla din cupru – de un verde violent – nu a fost folosita insa pentru acoperis, ci pentru imbracarea unor ziduri exterioare. Dupa cum declara Arsene, tabla aceasta este un material viu care, prin oxidare, va capata in timp o nuanta mai inchisa. Tot de verde.”

  De aici: http://paginiromanesti.com/articol.asp?codart=1-R01-01073

 2. @Adi: Da, clădirea e verde şi da, îndeamnă la…verde. E bine că ai expus punctul de vedere al arhitectului. Putem învăţa toţi din asta. În orice caz nu e vorba de nici o ecologie şi ar fi bine daca toţi cei ce nu ne pricepem la urbanism am fi mai rezervaţi.

  1. Acum că ai studiat scorurile şi poziţia în zelist, eşti mulţumită? Sau mai e nevoie de spam? Apropo, mai sunt şi alţii care te vorbesc de rău prin blogosfera asta nemiloasă? (curiozitate personală)

 3. Lasă că nu e nici o problemă – dai puţin din coate, ceva spam şi ai revenit în frunte. Doar blogul tău are personalitate (“sublimă dar lipseşte cu desăvârşire”).

 4. Auzi, asa de lame esti de obicei?
  Hai o zi buna, nu imi pierd vremea cu toti “dasteptii”. Daca ar fi sa stau sa dau atentie toti bagatorilor de seama n-as mai avea timp nici sa ma cac.
  hai pa! O zi buna…”ironicule”..ofofof.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s