Ora Pamantului, mai populara decat Ziua Pamantului

Da…asta se spune in spatiul onlain. Adica un loc unde oricine, oricum si oricand poate spune ce vrea, fara sa-si asume vreo responsabilitate pentru prostiile pe care le spune/scrie. Hai sa nu fiu rau si sa nu indemn spre cenzura ca din ’89 este democratie. Ora asta a Pamantului este o miscare la nivel global, o manifestare, un manifest, o reactie, prin care se doreste a se demonstra ca se poate lupta impotriva poluarii si a risipei de energie la nivel global. Adica toti pentru unul si fiecare pe blogul lui. Deci si prin urmare, lumea e indemnata sa petreaca o ora in intunericul noptii, fara becuri aprinse in semn de solidaritate.

Fapt: Reducerea consumului de energie electrica la un moment datm nu inseamna o economie. Nu e vorba de o sticla cu apa din care nu se comsuma un volum. E vorba de o tensiune care e asigurata intr-o retea. Ca sa fie mai simplu, pentru toti ce se vor a fi ecologisti pe blogul personal, e ca si cum alegi sa umpli sau nu o cana dintr-un rau care curge nestingherit. Daca nu umpli cana, raul va curge in continuare. Asa “curge” si curentul electric. Singurul lucru demn de mentionat ar fi posibilitatea defectarii unor relee din cauza socului (efect romanesc de turma).

Cinstit vorbind, e totusi o reactie la nivel mondial care gestionata cum trebuie, nu strica nimic. Nu ajuta, dar nici nu strica. Hai sa mutam treburile in Romania:

http://www.orapamantului.ro/pamantul-suferauna bucata site romanesc dedicat conceptului

Desigur, trebuiau scrise multe tampenii acolo. Cum ca e incalzirea globala, cum ca verile sunt calde si asa mai departe. Ei bine, partea proasta e ca poti jigni intelectul (mediu) al unui om care a citit una alta prin publicarea unor astfel de lucruri. Dar nu conteaza. Romania e “the land of choice”. De fapt incalzirea asta globala e o transformare a climei planetare. Intrebarea e daca acest proces e reversibil sau nu. Pai momentan nu pare a fi. E una sa incerci sa protejezi mediul sperand ca va fi mai bine si alta e sa vorbesti in necunostinta de cauza.

Dar hai sa mai lasam rautatile de o parte si sa ne amintim de alti compatrioti de-ai nostri adolescenti care au facut ceva pentru planeta asta prin articolele lor:

“O planeta trecea pe langa planeta Pamant si o intreaba:


– Ce mai faci, soro? Nu te-am vazut de milioane de ani!


– Nu prea bine, stii mi-au iesit Homo Sapiens…


– Nu te ingrijora, o sa treaca….”

<aplauze la scena deschisa>

– mai multe aici

Si Andra Zaharia a tinut sa aduca o contributie:

“Daca iti place ca primavara sa nu inghete bobocii in copaci, daca iti place ca vara sa ai parte de ploi racoritoare si iarna de oameni de zapada, inseamna ca trebuie sa faci si tu ceva. Poti incepe cu un gest marunt, dar care conteaza enorm pentru lumea in care traiesti: pe 28 martie, intre 20:30 si 21:30, stinge lumina. Earth Hour.”

Bravo Andra! Hai sa stingem lumina sa ne ploua racoros la vara! Apropo, Andra, iarna asta masina mea a cam fost un om de zapada. Deci de asta avem parte. Si vom avea si intr-o eventuala era glaciara parte de oameni de zapada.

Pentru cei ce ne informati in continuare, spor la treaba…niciodata nu poti spune ca ai scris destule idiotenii. Pentru restul, care cititi si nu aveti nici o parere, dar v-ar placea sa ramana lumea asta asa cum e, de ziua si ora pamantului, in avans, un bec:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s