Asa nu!

Dupa cum spuneam acum ceva vreme, odata cu inceperea noului an, am de gand sa iau si eu atitudine in ceea ce priveste taraboiul asta cu mediul si ecologismul. De fapt eu am de gand sa duc o campanie impotriva prostiei din jurul lor. Asa ca sa fie clar inca de la inceput, sustin ideile si initiativele prin care se face ceva, chiar si adunarea gunoaielor de pe marginea drumului, plantatul copacilor si alte actiuni de genul, chiar daca nu prea cred ca asta ajuta la un nivel global. E bine totusi ca se intampla si trebuie sustinute. In schimb voi pune la zid prostia, naivitatea si persoanele care dezinformeaza si vin cu idei idioate, fara a se documenta, rezultatul acestor “propagande” fiind inducerea in eroare a maselor. Astea fiind zise, sa incepem:

http://eco-notes.over-blog.com –  un blog cu si pentru ecologisti

Am vazut un articol foarte incisiv despre Rosia Montana. Acolo se intampla de toate pentru toti. Ce ar trebui sa stie copiii care sustin acest blog e ca in tara noastra mandra exista legi legate de mediu, legi care sunt in urma iar nerespectarea lor nu aduce nici o consecinta. Oameniii de acolo sufera din cauza poluarii asa cum sufera si altii in alte regiuni ale tarii. Noroc ca ati formulat voi o petitie online, prin care sa se sperie toti si sa faca cale intoarsa. Mai important e ca ati reusit sa cititi un articol in revista National Geographic si acum le transmiteti sa le fie rusine pentru ca dezinformeaza lumea. Bravo dragilor, sunteti penibili! Nu e totusi asa grav – e ceva comun, s-au gasit unii sa protesteze la actiunile unora care au numai interese.

Crema acestui blog (dupa parerea mea) e treaba cu deseurile. Cica ar fi 3 cuvinte cheie: Reduce – Reuse – Recycle. Adica sa poluam mai putin, consumand mai putin si refolosi mai mult. E un concept. Hai sa vedem cum facem asta. Ia priviti:

consumati produse autohtone: fructe si legume romanesti luate de la piata (da, stiu ca e seceta si ca importurile invadeaza pietele romanesti dar e de preferat sa le evitati), alimente, produse de papetarie, imbracaminte, orice. Intotdeauna sunt de preferat produsele autohtone, pentru ca parcurg un drum mai scurt decat importurile, deci polueaza mai putin prin transport. Plus ca fructele si legumele neaose nu sunt inca tratate cu mii de pesticide si substante facute sa le lungeasca viata dar care le scad din calitati.”

$#%? Deci copii…produsele alea pe care le vedeti voi in piata cand mergeti cu bunicii sunt in proportie de 90% tratate cu diverse sustante chimice. De ce? pentru ca folosind aceste substante chimice se obtine mai mult, mai ieftin. Un pui crescut cu produse concentrate (in loc de porumb) va creste mult mai repede si va fi mai mare. E usor sa vorbesti…cu cititul e mai greu nu-i asa?

pentru cei care isi construiesc casa – luati in considerare utilizarea de surse alternativede energie  cum ar fi panourile solare si incercati sa orientati latura cu cele mai multe ferestre spre sud. To be continued pt ca sunt multe chestii de luat in considerare la capitolul asta“.

Dragi copii! Cei care isi construiesc casa abia dispun de fonduri pentru a o termina. Acele sisteme pe care le numiti voi surse altrnative sunt inca foarte scumpe. Latura cu ferestrele spre sud (de fapt se numeste fatada) e in functie de destinatia incaperilor, aceasta responsabilitate apartinand arhitectior. Da dragilor, se face o facultate si exista o licentiere…nu orice prostovan ca voi poate decide lucrurile astea.

Pe langa aceleasi baliverne cu consumul redus de energie (care culmea, chiar nu ajuta la nimic pentru ca energia din sistem e aceeasi) va prezint, mai ales pentru reprezentantele sexului frumos, idiotenia suprema:

Moda e un dusman al mediului tocmai pt ca vine si trece si impulsioneaza lumea spre consum si spre reinnoirea continua a garderobei (da fetelor, din pacate sexul feminin e principalul actor in piesa asta). Solutiile optime in acest caz sunt: schimbul de haine cu prietenele (care e practicat de cand lumea si pamantul..acum stim ca e si ecologic:))

Cred ca aici comentariile sunt de prisos.

Articolul la care fac referire e acesta. Ar fi bine ca cei ce scriu astfel de bloguri sa se documenteze si sa ajute lumea. Partea buna ar fi, daca o considerati asa spre deosebire de mine, articolele in care inveti sa-ti faci singur sapunul.

deci primul site care primeste de la mine calificativul Asa nu! din cauza inculturii si prostiei, precum si dorinta acerba de a-si promova imbecilitatile este:

http://eco-notes.over-blog.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s