Leapsa domnule!

Cand esti la locul de munca si te saturi (repede) de grinzile de armat, stalpii sau pur si simplu de numarat bare PC52 sau OB37, chiar daca ai noroc si in loc de un dam167 ai un dam40 si invarti tensiuni te mai plictisesti…casti, bei o cafea, discuti cu colegii verzi si uscate si mai dai de un blog sau altul. Am dat si eu de bloguri…bloguri din “blogosfera romaneasca” care este. Bun, intregi teorii, fandoseli si seriozitate, PR si PRisti – eu am dedus ca este public relations, nu stiu daca asa e, dar oricum e trebuia sa-i zica in inglish – reclame, ratinguri si clasamente. Ba mai mult blog theatre (asta chiar nu stiu ce este – pentru ca nu m-a interesat) sau alte evenimente de sanzatie. Si asa am vazut care sunt unii dintre cei ce organizeaza aceste evenimente sau promoveaza tot felul de proiecte (da, asa se spune acum, orice rahat e proiect, dar bine ca nu e project). Ei, acesti blogeri, mai influenti sau nu in acea blogosfera romaneasca au diverse procedee de exprimare…iar faptul ca eu nu folosesc inseamna ca sunt primitiv si foarte putin influent. Asa ajung si la legatura cu titlul. Unul din aceste procedee este “leapsa”. Bine macar ca nu exista corespondentul in inglish.

Aliniat. Ce inteleg eu prin leapsa (din blogosfera, care este): e un tipar, un formular prin care mai multi oameni impartasesc informatii (de obicei personale) prin raspunsul la aceleasi intrebari sau provocari. Ia sa urc si eu in ierarhia blogurilor si sa fac si eu una. Cica de obicei se ia de la altii…dar eu vreau sa fiu original…ca si cei ce fotografiaza cersetorii si se cred artisti.

Astfel, din colectia gen “laser frate!”, leapsa domnule:

Daca ar fi sa fiu o clasa de beton, as fi C25/30.

Daca as fi un sofer bun, m-as putea da mare in fiecare zi. Nu pot.

Daca as fi o luna, as fi o fatuca cu un blog roz.

Daca as fi un blogăr cunoscut si influent, n-as fi Zoso. Pentru ca eu nu sunt un sofer bun.

Daca n-as avea atatea documentatii vechi pe birou, as parea un angajat ordonat.

Daca n-as face si eu treaba asta cu leapsa, as ramane in anonimat.

Daca as fi o floare – nu, aici nu am continuare…e totusi prea mult.

Daca ar fi sa repet prostia asta, mi-as da singur peste maini.

Sfarsit.

*Pentru cei mici din anonimat, asa ca mine, care nu inteleg vorbitul despre “piaristi”: haideti sa luptam, ca blogării mari ne sustin!

P.S. Acest articol este un pamflet. Asemanarea cu orice personaj real sau forma de exprimare dă pă online este pur intamplatoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s