Unul pentru ecologisti!

E trendy sa vorbesti despre incalzirea globala (chiar daca nu stii care e de fapt fenomenul) sau mai degraba despre masurile ce s-ar preta la a incetini procesul; a incetini procesul pentru ca noi toti sa respiram un aer mai curat, sa traim in pace si armonie, sa devenim poate vegetarieni, sa ne iubim mai mult si sa nu mai fie gauri in stratul de ozon. Dedic acest articol tuturor celor ce se simt ecologisti (dar habar nu au care e realitatea sau fenomenele fizice sau meteorologice, poate chiar astronomice care stau la baza proceselor de schimbare a climei planetare).

Astfel, mai jos aveti niste cadre, asa de suflet. Daca v-ati gandit ce bine ar fi daca ar reduce fiecare individ “amprenta de carbon”, ar merge mai putin cu masina, ar fuma mai putin si ar consuma mai putina energie oricare ar fi ea, mai ganditi-va. Acum priviti-le, in toata splendoarea lor:

IMG_3073

CET Drobeta-Turnu Severin

IMG_2977

Incinta CET-ului – viitoarea estacada se slam dens

IMG_3050

Nodul de vane din apropierea digului de compartimentare

IMG_3030

Estacada “bio” (e verde!…in jur)

IMG_3066

Pitorescul lac de zgura si cenusa (da dragilor, lacul, ca si cel de la Deva in care fac unii destepti baie, este format din apa si cenusa)

Si acum o concluzie (sumbra). Cei ce vedeti incalzirea globala si comentati pe forumuri fara sa aveti habar, (imi permit sa va numesc prosti) mai ganditi-va inainte sa spuneti ca veti folosi calculatorul cu o ora mai putin in fiecare zi pentru a consuma mai putina energie. Nu e totul pierdut, nu e o prostie sa vrei un aer mai curat si un mediu mai sanatos…dar asta nu inseamna ca nu poti citi, gandi, citi din nou si exprimand o parere pertinenta, poate chiar gasi o solutie alternativa in loc sa faci propaganda de 2 lei. Pentru cei neinitiati, incalzirea asta globala este un proces prin care, se crede, au loc niste transformari ciclice.

P.S. Cei ce intelegeti fenomenul priviti articolul ca pe un umor sec si trist. Hai Romania, cum zice unul dintre candidati!

10 comments

  1. iar tu nu intelegi ca fiecare e in felul lui si ca normal e sa respecti felul de a fi al lor, chiar daca nu esti de acord cu el. si ca normal ar fi sa nu-ti mai permiti sa ii numesti prosti.

  2. aia cu respctatul lor fel de a fi creaza panica si incearca sa schimbe lumea in care traim. e una sa ai o parere, e alta sa ai o parere bazata un fapt eronat.

  3. da, ionut, dar “eronat” poate fi din punctul tau de vedere. fiecare are alt “background” in spate. pe mine ma deranjeaza vehementa ta vis-a-vis la felul de a fi al oamenilor.

  4. un fapt stiintific e eronat sau nu. stiinta nu se bazeaza pe parerea unor inculti si nici nu oscileaza o data cu ea. poate avea o traiectorie sinuoasa, dar nu urmarind ineptiile unor pricajiti. anonim, da, conteaza. conteaza cu cine umbla ileana lazariuc (sau oricare alta “vedeta”)…deci de ce n-ar conta motivul pentru care ne stingem?

  5. vad ca e un succes articolul. am sa dezbat si in continuare treburile astea ecologice, poate chiar energiile alternative (ma rog, modul in care le privim noi, sau voi aia cu felul de a fi). poate, doar poate, unii vor vedea mai departe de prostiile prezentate pe la otv (zic si eu pentru ca prostiile pe care le-am auzit sau citit nu cred ca puteau veni dinspre ceva gen discovery channel).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s